23948sdkhjf

Nu får Skat adgang bag havelågen

Lovpakken om øget indsats mod sort arbejde betyder også nye regler for betaling af ydelser for over 10.000 kr.
Om to uger får Skat mulighed for at gennemføre kontrol på grunde, hvor der foregår synligt arbejde af professionel karakter, og der bliver indført krav om, at man skal identificere sig over for Skat.

Det bliver de første effekter af den lovpakke om øget indsats mod social dumping, som Folketinget har stemt igennem med snævert flertal.

Med den nye lovpakke bliver der taget nye redskaber i brug i kampen mod sort arbejde, unfair konkurrence og illegal arbejdskraft.

Fremover skal en regning for køb af ydelser for over 10.000 kroner nu ske digitalt, for eksempel via betalingskort, bank eller netbank. Ellers risikerer man som køber at hæfte solidarisk, hvis den håndværksmester, man hyrede til opgaven, ikke har betalt skat og moms af indtægten. Hvis man betaler kontant, skal man indberette beløbet via TastSelv for ikke at hæfte.

Desuden får Skat som nævnt mulighed for at gennemføre kontrol på grunde, hvor der foregår synligt arbejde af professionel karakter, og om tydelig skiltning på gulpladebiler og byggepladser.

- Med de nye regler får Skat langt bedre værktøjer til at bekæmpe både sort arbejde og illegal arbejdskraft. Det er ikke rimeligt, at den ærlige håndværker og virksomhed udsættes for unfair konkurrence af folk, der hverken ønsker at betale skat eller moms, siger Thor Möger Pedersen.

Byggeriets organisationer har bakket positivt op om langt de fleste af regeringens nye initiativer.

Skiltning fra nytår

Tiltagene om digital betaling ved beløb over 10.000 kr., Skats adgang til grunde, hvor der åbenlyst foregår udendørs professionelt arbejde og identifikationspligt træder i kraft 1. juli 2012.

Kravene om skiltning på gulpladebiler og byggepladser træder først i kraft 1. januar 2013.

Til det sidste kæmpede den borgerlige opposition imod blandt andet muligheden for, at Skat uden forudgående anmeldelse kan aflægge besøg på privat ejendom, når der foregår synligt arbejde af professionel karakter.

Liberal Alliance mener, at loven strider mod Grundlovens bestemmelser om boligens ukrænkelighed og vil benytte bestemmelser i Grundloven til at få lovforslaget prøvet ved en folkeafstemning. Det er Venstre imidlertid imod, og dermed kan ønsket om en folkeafstemning ikke samle flertal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083