23948sdkhjf

Godt år for kabling og ledningsarbejde

Det blev et hæderligt år med god aktivitet for kabel- og ledningsentreprenørerne, der kan melde om rimelig god aktivitet
Det ser fornuftigt ud for kabel- og ledningsentreprenørerne, som har haft rimeligt at gøre. Det gælder især for københavnsområdet, lidt mindre på Fyn, men Østjylland har også været godt med.

Det er direktør i Petri & Haugsted A/S, Lars Lorentzen, der samtidig er formand for kabel- og ledningsentreprenørsektionen i Dansk Byggeri, der konkluderer på aktivitetsniveauet:

- Markedet er sådan set i god gænge. Som sagt har hovedaktiviteten været koncentreret om Hovedstadsområdet, og det østlige Jylland, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Mange udbud

- Der har i år været pænt med fjernvarmeudbud, og det har kastet en del arbejde af sig. Samtidig har der været god aktivitet i erhvervsfibernettet, både fra teleselskaberne og fra fra forsyningens side, så alt i alt kan vi vist ikke klage, siger han.

Helt uden torne er det dog ikke, for der kæmpes stadig hårdt om priserne:

- Der er stadig mange aktører, og der kæmpes stort set fra dør til dør om arbejdet, så priserne er ikke rigtigt fulgt med det stigende aktivitetsniveau. Samtidig forudser vi nok en afmatning, da for eksempel Dong og Seas er ved at være på slutningen med de store kabelnedlægningsarbejder. Vi regner dog med, at vi vil blive kompenseret en smule på fjernvarmeområdet, men det er lidt svært at sige noget om endnu, siger Lars Lorentzen.

Dialog med LER

I Kabel- og ledningsentreprenørers sektion har man en løbende dialog om, hvordan man håndterer registreringen af ledninger. Det foregår jo som nævnt andetsteds i LER, Lednings Ejernes Register.

- Vi har en dialog om, hvordan vi her kan gøre arbejdet mere effektivt. Vi ville gerne have et mere direkte link mellem LER og og entreprenørervirksomhederne, hvor man kunne trække LER oplysninger helt ud i bilerne direkte, men det lader sig ikke sådan lige gøre, siger han.

- Der er nemlig nogle lovbestemte begrænsninger på, hvad der må sive af information, og hvad der ikke må. Så sådan som loven er skruet sammen på området lige nu, så kan det ikke rigtigt lade sig gøre, men vi har en vision om, at det på sigt kan ændres. Sagen er nemlig at LER er brugerfinansieret, og det skal på en eller anden måde løses rent forenings- og lovmæssigt. Samtidig ville vi også gerne have en samtegning, således at man kan se de forskellige ledningslag på en gang, eller lag på lag. Det vil øge overskueligheden væsentligt, forklarer han til Licitationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141