23948sdkhjf

Gang i arbejdet med Anholt Havmøllepark

Første spadestik er taget til Anholt Havmøllepark. PensionDanmark investerer 3,8 mia. kr. i projektet
Byggeriet af Danmarks største havmøllepark, Anholt Havmøllepark, er netop gået i gang.

Det er MT Højgaard, der leverer og installerer fundamenterne til vindmølleparken i Kattegat ud for Anholt. Parken skal være fuldt etableret i 2013 og levere elektricitet svarende til cirka fire procent af Danmarks samlede strømforbrug.

PensionDanmark er med en investering på 3,8 mia. kr. medinvestor i projektet, som vil sikre PensionDanmarks medlemmer et stabilt afkast år efter år. Det er ifølge adm. direktør Torben Möger Pedersen et væsentligt argument i en tid med stor uro på de finansielle markeder.

- Vi forventer, at investeringen i Anholt Havmøllepark vil give medlemmerne et afkast pænt over obligationsrenten. Og da det samtidigt bidrager til den helt nødvendige omstilling til vedvarende energi, så kan det kun betegnes som en vind-vind-situation, siger Torben Möger Pedersen.

Klar til mere

Udover et stabilt afkast bidrager PensionDanmarks investeringer også til den grønne omstilling af dansk energiproduktion.

- Vi er herhjemme i gang med en helt nødvendig omstilling til vedvarende energi. For at det kan lade sig gøre, kræver det kapital i stor skala. De næste fem år er vi klar til at investere yderligere op mod 10 mia. kr. i vedvarende energi, siger Torben Möger Pedersen og tilføjer, at investeringen i Anholt Havmøllepark desuden er med til at skabe 8.000 nye job.

Grenaa Havn kommer for eksempel til at summe af aktivitet i de kommende år. For Dong Energy har valgt at benytte havnen som base for Anholt havmøllepark, både i etableringsfasen og når driftsfasen går i gang.

Anholt Havmøllepark vil bestå af 111 vindmøller med en samlet kapacitet på 400 MW. Parken bliver dermed Danmarks største havmøllepark. Parken vil kunne dække 400.000 husstandes årlige forbrug med CO2-fri elektricitet. Parken, der kommer til at strække sig over 88 kvadratkilometer, vil være i drift inden udgangen af 2012, og hele parken vil være idriftsat ved udgangen af 2013. De 111 vindmøller får en højde på 141,6 meter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094