23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

AALBORG: Aalborg Byråd har vedtaget lokalplan 4-2-108 for Grønlands Torv endeligt.

Lokalplanforslaget omfatter et cirka 22.600 kvm stort privatejet areal. Området anvendes idag til centerformål. Planen er at opføre en dagligvarebutik, en fastfoodrestaurant samt at give mulighed for udvidelse af de eksisterende butiks- og serviceformål i området. Herudover gives der mulighed for at indrette klinikker, kontorer med mere.

I lokalplanen stilles der blandt andet krav til bebyggelsens udseende, til udformningen af de grønne arealer og til en stiforbindelse mellem torvet og busstoppestedet ved Universitetsboulevarden.

HOBRO: Arkitekt Bjarne Sørensen, Tegnestuen Blåkilde, foreslår på vegne af Bygge og Finans A/S af 1/4 1964, at Adelgade 45 og Skibsgade 1 og 3 rives ned. På tomten skal der så i stedet opføres cirka 1.000 kvm dagligvarebutik og måske en mindre butik samt syv boliger på førstesalen.

Samtidig har Føtex planer om at opføre en 500 kvm tilbygning på piller udover Nytorv.

Skal begge disse byggeplaner gennemføres, forsvinder en række parkeringspladser på Nytorv, og derfor kan det komme på tale også at lave et parkeringshus under torvet. Det fortæller Nordjyske Stiftstidende.

REGION MIDTJYLLAND

HJORTSVANG: Forsamlingshuset i Hjortsvang får nye toiletter. Der opføres en helt ny og handicapvenlig toiletbygning ved forsamlingshuset, og første spadestik tages ifølge planerne 1. maj. Byggetilladelsen eri hus, og en stor del af byggesummen er også bevilget, da to fonde allerede har givet tilsagn, oplyser formand for Samvirket Hjortsvang, Anne Mari Eskildsen, i Horsens Folkeblad.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV: Kommunalpolitikerne i Haderslev bakker op om bestræbelserne på at indrette et Musikkens Hus i Slotsgade, skriver Jydske Vestkysten.

Det er foreningen Musikkens Hus, der øsnker at ombygge Slotsgade 33 til et hus for den frivillige musik med scene og plads til 500 tilhørere. I første omgang har foreningen søgt om 190.000 kr. til forundersøgelser i den historiske bygning i Slotsgade, og kommunen har bevilget 100.000 kr.

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: De store linjer for et nyt byggeri på Sortebrødre Plads i Roskilde ligger nu fast. Sortebrødre Plads skal bruges til at skabe mere liv og aktivitet i bymidten og danne en flot ankomst.

Bagside skal vendes til forside med nye bygninger og en ny opholdsplads, der kan være med til at forskønne området og give rum til butikker, cafeer, kulturtilbud, arbejdspladser og boliger. Bilerne skal samles i et parkeringshus.

Som næste skridt skal de kommunale arealer sættes til salg, og der skal findes en bygherre til p-huset. Inden da vil forvaltningen tage kontakt til dem, der kommer til at bo nærmest det nye parkeringshus, for at drøfte, hvordan adgangsforholdene kan løses på en god måde for alle parter.

Når der er lavet forslag til et præcist byggeprojekt for nybyggeriet og p-huset, vil kommunen lave en lokalplan, som igen vil blive sendt i høring. Så der kommer til at gå en tid endnu, før første spadestik kan tages.

BORUP: Borup Skole skal have en multihal som sidste led i en omfattende renovering of udvidelse af skolen, fortæller Dagbladet Køge.

Køge-firmaet Nils Wium er blevet valgt som totalentreprenør, og her regner man med at gå i gang med opførelsen af den 730 kvm store bygning i løbet af foråret.

Multihallen, som inklusive omklædningsfaciliteter, depot og teknikrum bliver på i alt knap 730 kvm, er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14