23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Kolding viser sig fra den erhvervsfjendtlige side

Virksomheder i trekantsområdet betaler med dækningsafgiften dyrt for beliggenheden
Ifølge Dansk Byggeri henter en række kommuner på landsplan næsten tre milliarder kroner i dækningsafgift, der er en særskat på virksomhederne, som kommunerne kan vælge at opkræve eller lade være.

Flere kommuner i trekantsområdet er godt med på vognen, og det er "direkte erhvervsfjendtligt og konkurrenceforvridende," siger erhvervspolitisk konsulent Lea Stentoft fra Dansk Byggeri.

Kommunerne har mulighed for at opkræve en dækningsafgift på op til 10 promille af ejendomsværdien hos virksomhederne. 47 kommuner på landsplan har valgt at opkræve afgiften. Dansk Byggeri har gennemført en undersøgelse, der viser, at de fleste ligger i hovedstadsområdet.

I trekantsområdet slutter Kolding sig nu til gruppen af kommuner, der har valgt at opkræve maksimumbeløbet, mens Fredericia opkræver 9 promille og Vejle 8,5 promille. Det koster virksomhederne i de tre kommuner knap 120 millioner kroner i Kolding, 53 millioner kroner i Fredericia og knap 100 millioner kroner i Vejle.

Kvit dækningsafgiften

- Dækningsafgiften er en god målestok for kommunernes erhvervsvenlighed. Men vores undersøgelse viser, at der desværre er en del kommuner, som udnytter deres position og beliggenhed til at opkræve en ekstra skat fra de virksomheder, som har valgt at slå sig ned i deres område.

- Det er ærgerligt, for de penge kunne jo med fordel være brugt på nye initiativer og investeringer i virksomhederne, der kan skabe indtjening og arbejdspladser. Derfor er det grundlæggende forkert at opkræve denne type ekstraskatter hos virksomhederne, og vi opfordrer klart kommunerne til at kvitte dækningsafgiften, siger Lea Stentoft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08