23948sdkhjf

Pigerne vil sætte deres præg på bygningsdesign

Pigerne er i overtal på ingeniøruddannelsen inden for bygningsdesign
Den relativt nye ingeniøruddannelse inden for bygningsdesign tiltrækker mange kvinder.

Det oplever man blandt andet i Aarhus, hvor antallet af piger på ingeniøruddannelserne er næsten fordoblet på to år.

Når Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i slutningen af måneden starter et nyt semester op, bliver det med flere piger på stolene i auditorierne. Hos begge køn er ingeniøruddannelserne blevet mere populære, men det er især pigernes voksende interesse for teknologi, der er iøjnefaldende. Det mener Conni Simonsen, direktør ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

- Danske uddannelsesinstitutioner har i mange år haft svært ved at tiltrække piger til de tekniske uddannelser. Det ser ud til, at vi er ved at rette op på skævheden i kønnenes søgemønster. Vi har brug for flere ingeniører. Det er en gevinst for samfundet, at pigerne har fået øjnene op for mulighederne i en ingeniøruddannelse. Og så bidrager en mere ligelig fordeling mellem kønnene jo ikke mindst til et godt studiemiljø, siger Conni Simonsen.

Antallet af piger på ingeniøruddannelserne i Aarhus er steget med 78 procent siden 2010. I alt begynder 119 piger senere i denne måned på første semester. Heraf begynder de 42 på diplomuddannelsen inden for bygningsdesign, og på dette studie vil pigerne være i overtal, idet der i alt er optaget 60 unge på studiet.

Kreativt præg

Forklaringen på den mere balancerede kønsfordeling skal blandt andet findes i de nyere ingeniøruddannelser, som i højere grad appellerer til piger.

- Vi har i de senere år oprettet ingeniøruddannelser inden for bygningsdesign og sundhedsteknologi, og vi kan se, at de tiltrækker mange piger, siger Conni Simonsen.

Hun mener desuden, at opfattelsen af ingeniøren som rent teknisk orienteret er ved at ændre sig, og det har især betydning for pigernes uddannelsesvalg. Ud over det rent tekniske, er der også brug for evner til at omsætte det tekniske til noget kreativt, og her synes pigerne at have en fordel.

- Vi ved, at der er væsentlige forskelle i drenges og pigers uddannelsespræferencer. Drenge forfølger en interesse for teknologi, når de søger ind på en ingeniøruddannelse. Det gør pigerne ikke. De lægger i højere grad vægt på mulighederne for at arbejde kreativt og komme til at gøre en forskel i verden i deres fremtidige arbejdsliv, siger direktør Conni Simonsen.

Af de 119 piger, der begynder på ingeniørstudierne i Aarhus, har 20 i øvrigt valgt at uddanne sig til bygningsingeniør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094