23948sdkhjf

Flere virksomheder får problemer med Skat

Mere indviklet skattelovgivning og flere virksomheder i skatteklemme, får Dansk Byggeri til at lave særlig skatterådgivning
Flere virksomheder kommer i klemme over for Skat, og mange virksomheder har svært ved at finde rundt i skattejunglen.

Det har fået Dansk Byggeri til at indgå en samarbejdsaftale med to rådgivere, der har ekspertisen i skattespørgsmål.

- Vi har de senere år fået flere og flere henvendelser fra medlemsvirksomheder med skattetekniske spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden og være meget sikker i sin sag, hvis man skal rådgive i skattespørgsmål. Derfor er der brug for den ypperste ekspertise, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

- Samtidig oplever vi, at flere virksomheder simpelthen kommer i klemme overfor Skat. Vi har set en udvikling, hvor hver anden, der påklager Skats fastsættelse af beskatningsgrundlag får medhold, når de går videre med sagen ved skatteankenævn, landsskatteretten eller ved domstole. Det viser, at der meget ofte er noget at komme efter for virksomhederne, hvis de vil klage over deres skattefastsættelse. Det er imidlertid en stor beslutning at sætte en sådan sag i gang. Det er dyrt at føre en sag, og mange opgiver uden tvivl på forhånd. Derfor er der behov for, at virksomhederne kan få en indledende drøftelse af en skattesag, så de dels kan få en vurdering af sagen og dels et overslag på, hvad det vil koste at føre sagen, siger Michael H. Nielsen.

Uden beregning

Dansk Byggeri har indgået aftale med det statsautoriserede revisionspartnerskab Deloitte og advokatfirmaet Thomas V. Christiansen,

Medlemsvirksomhedernes indledende drøftelse af en sag er uden beregning. Skal der føres en egentlig sag, skal der betales, som under andre omstændigheder.

- Virksomhederne skal lige som alle andre følge reglerne, men det er ærgerligt, at de skal bruge store summer på konsulentbistand for at få lov til at sikre, at de betaler den skat de rettelig skal – hverken mere eller mindre. Vi forsøger med samarbejdsaftalen at give virksomhederne mulighed for uden beregning at få en fornemmelse af, hvor de står, og hvad deres muligheder er, forklarer Michael H. Nielsen.

Han siger, at det med lovændringer i 2009 er blevet sådan, at virksomheder i selskabsform skal betale sagens omkostninger uanset om de vinder sagen.

- Det er bestemt ikke med til at stimulere rets- eller skattesikkerheden, og derfor er der ekstra god grund til en at få en ekspertvurdering af mulighederne for at vinde en sag og hvad det vil koste at føre den, mener Michael H. Nielsen.

Second opinion

Han understreger, at Dansk Byggeri med sit initiativ ikke ønsker at underkende virksomhedernes egne revisorer.

- Skattelovgivningen bliver imidlertid mere og mere kompliceret, og med al respekt er alle revisorer ikke inde i alle meget skattetekniske spørgsmål. Med vores samarbejdsaftale får virksomhederne mulighed for en second opinion.

Med samarbejdsaftalen får Dansk Byggeri i øvrigt, noterer Michael H. Nielsen, en nyttig sidegevinst i form af input og analyser fra de to rådgivere til brug ved organisationens lobbyarbejde over for regeringen og Skatteministeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094