23948sdkhjf

Anlægsnyt

region nordjylland

solanlæg - thisted: Et solfangeranlæg ved fjernvarmeværket i Thisted skal have dispensation fra Energistyrelsen, før det bliver en realitet. Det skyldes, at der er tale om et testanlæg og dets samfundsøkonomiske forhold skal undersøges.

Solfangeranlægget skal fungere som testanlæg i fem år. Herefter overdrages det til Thisted Fjernvarme. Hvis det viser sig ikke at fungere efter hensigten bliver det fjernet igen, siger driftschef Søren Højmose Damgaard til Nordjyske.

Thisted Fjernvarme lægger jord, penge og arbejdskraft i anlægget.

vindmøller - HANSTHOLM: De kommende syv kæmpestore testvindmøller i Østerild Klitplantage får deres helt egen vej - i hvert fald på en lille strækning.

Sagen er, at der skal anlægges en rundkørsel i Ræhr, hvor Hanstholmvej, Thistedvej og Hjardemålvej mødes. Da losning af materialer til vindmøllerne vil ske i Hanstholm Havn skal materialerne transporteres til testpladsen via Thistedvej og Hjardemålvej og tværs over den rundkørsel, som Vejdirektoratet vil anlægge. De største af transporterne til testpladsen kan dog ikke komme rundt i rundkørslen. Derfor vil man opretholde et stykke af den eksisterende vej til transporter til vindmølletestcentret. Vejen bliver belagt med græsarmering, så det kommer til at fremstå grønt, og der bliver bomme i begge ender for at forhindre anden trafik i at bruge vejen. Det oplyser ingeniør Poul Pilgaard, Vejdirektoratet, til Nordjyske.

region SJÆLLAND

CYKELSTI - SORØ: Teknisk udvalg i Sorø Kommune håber, at man kan få cykelsti langs Kalundborgvej i ét hug. Udvalget har frigivet en anlægsbevilling på 3,2 mio. kr. til første etape.

Udvalgets formand Linda Nielsen (F) mener dog ifølge Sjællandske, at man bør undersøge muligheden for at få fremrykket anden etape, som er planlagt til 2013. Derved vil man kunne anlægge hele strækningen i år. Afgørelsen ligger i økonomiudvalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098