23948sdkhjf

Kritik af ufaglært eltjek

Uansvarlig og farligt, mener kritikere af, at bygningssagkyndige skal tjekke el
En række bygningssagkyndige mener, at det er uansvarligt, at deres kollegaer fra den 1. maj selv kan udføre det obligatoriske eltjek, hvis man ønsker at have en ejerskifteforsikring ved hussalg.

- At lade eksempelvis en akademisk uddannet arkitekt efter et par timers kursus gå ud og udføre eltjek, hvor der skal fjernes dæksler og måles på strøm, er ikke bare uansvarligt, men det kan også være decideret farligt, siger Hans-Erik Bønnelykke, fra organisationen FUBE.dk (Frie Uafhængige Bygningssagkyndige og Energikonsulenter). Den er en udbryder af BfBE, der afviser FUBE’s synpunkt.

- Der er jo ikke tale om, at en bygningssagkyndig bare uden videre fra den 1. maj går ud og fortager eltjek. For at vi kan udføre det, kræver det, at der er en autoriseret elinstallatør inde over, som er ansat i eller tilknyttet firmaet. Vedkommende skal forestå den korrekte uddannelse af de bygningssagkyndige med en afsluttende eksamen, og samtidig skal den autoriserede elinstallatør være den ansvarlige på området, siger direktør i BfBE, Torben Kaas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094