23948sdkhjf

Entreprenør er klar til forhandlinger

LM Gruppen og 3F indleder forhandlinger om en overenskomst på mandag. Indtil da er arbejdet stoppet på jernbaneprojekt og blokade opløst
Blokaden mod arbejdet med nye dobbeltspor mellem Københavns Hovedbanegård og Ny Ellebjerg Station stoppede i går eftermiddags, efter at den blokaderamte entreprenør, LM Gruppen, erklærede sig villig til at indgå forhandlinger med 3F om en overenskomst.

Parterne skal mødes på mandag kl. 8.00 i Roskilde, og indtil da er arbejdet stoppet på byggepladsen.

Efter dages tavshed tog direktør Søren Knudsen i LM Gruppen i går til genmæle mod de beskyldninger, som 3F er kommet med, og som onsdag middag førte til blokade mod LM Gruppens arbejdsplads på det gamle godsbaneterræn mellem Svanemøllen og Købenahavns Hovedbanegård.

Blokaden indebar, at 12 ansatte i LM Gruppen forlod arbejdet.

Manglende feriepenge

Det er Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) under 3F i København, der har stillet krav om overenskomst. Det sker efter henvendelse fra nogle af fagforeningers medlemmer på arbejdspladsen, som ikke er tilfredse med løn- og ansættelsesforholdene.

Blandt andet manglende feriepenge, men disse beskyldninger har Søren Knudsen kun hovedrysten tilovers for.

- De beskyldninger er fuldstændig forkerte, hvad 3F kunne konstatere ved at læse lønsedler og snakke med de involverede. Vores pensionsordning giver et langt bedre udbytte en den aftale, som 3F ønsker at presse os over i. Et par af mine medarbejdere har ønsket at få pengene udbetalt som højere løn, og det har jeg accepteret. Måske er det det, 3F hentyder til. Og selvfølgelig betaler vi feriepenge af vores bonusser. Alt andet ville da også være ulovligt, og vi overholder selvfølgelig landets love, siger Søren Knudsen i en skriftlig udtalelse sendt til medier i går.

Slå en åben dør ind

Søren Knudsen erklærer sig villig til at gå i gang med forhandlinger om en overenskomst, men han har generelt ikke den store forståelse for konflikten og mener, at han selv har opfordret til forhandlinger.

- De er i gang med at slå en åben dør ind. Jeg har flere gange forsøgt at lave aftaler med 3F for at forhandle en overenskomst på plads. Jeg vil opfordre dem til at hæve blokaden og starte på en reel forhandling. Så kan vi starte allerede i dag (i går, red.), skriver Søren Knudsen, der dog vil have tid til at sætte sig ind i de aftaler, han skriver under på.

Ifølge opmåler Erik Olsen fra BJMF er blokaden på pladsen stoppet i går eftermiddag, men BJMF vil holde øje med, om arbejdet genoptages inden mandag og i givet fald iværksætte ny blokade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093