23948sdkhjf

Regeringen undersøger udvidelse af metroring

Transportministeren har bedt Finansudvalget om næsten 100 millioner kroner til at undersøge mulighederne for afgrening til Nordhavn
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har bedt Folketingets Finansudvalg om tilslutning til at igangsætte forberedende arbejder i forbindelse med projektering og anlæg af en afgrening fra Cityringen til Nordhavnen.

Det ansøgte beløb er på små 100 millioner kroner:

- En metrobetjening af området vil betyde, at en ny stor bydel vil blive betjent af en effektiv kollektiv transportform. Metroselskabet og By & Havn har udarbejdet et beslutningsgrundlag for metro til Nordhavnen, som omfatter en tunnel fra Cityringens sporskiftekammer ved Øster Søgade, der går til en dyb station i tilknytning til den nye nordlige adgang til Nordhavn S-togsstation og derfra videre ud i byudviklingsområdet til en højbanestation ved Orientkaj. Linien vil senere kunne forlænges til eventuel. yderligere byudvikling i Nordhavnen. Der er såvel økonomiske som miljø- og byplanmæssige fordele ved at lave en afgrening til Nordhavnen nu i forhold til på et senere tidspunkt, oplyser ministeren.

Der kan ifølge beregningerne blandt andet opnås lavere anlægsomkostninger – en besparelse på cirka. 300 mio. kr., da der i forvejen arbejdes på Cityringen.

Teknisk grundlag

Herudover vil der blive færre gener for naboer til byggeriet, og der vil være færre forstyrrelser i driften for passagererne på Cityringen. Etablering af metro til Nordhavnen kan også forventes at understøtte byudviklingen i området.

Blandt andet vil det være nødvendigt at tilvejebringe det tekniske grundlag, herunder kendskab til de geotekniske forhold, og grundlag for kommunens udarbejdelse af VVM-undersøgelse. Desuden er det afgørende, at der kan indgås kontrakter om de nødvendige ændringer af Cityringsprojektet samt om de dele af afgreningsanlægget, som er direkte forbundet med disse aktiviteter.

Endelig vil det være nødvendigt at tilvejebringe grundlaget for ekspropriationsprocessen, som er tidskritisk for gennemførelse af anlægget i marken, herunder de ret omfattende ledningsarbejder.

Her og nu

På den baggrund er det Metroselskabets vurdering, at det vil være nødvendigt allerede nu at igangsætte en række forberedende aktiviteter.

Blandt andet gennemførelse af udbud og indgåelse af kontrakter om rådgiverydelser, og indgåelse af kontrakt om gennemførelse af geotekniske undersøgelser.

Desuden skal der indgås kontrakter om og gennemførelse af nødvendige ændringer på Cityringsprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125