23948sdkhjf

Skybrud er blevet et politisk emne

Ordet skybrudspolitik er ikke overraskende ved at vinde indpas i dansk politik
Det føg med politiske udmeldinger både før, under og efter den store skybrudspolitiske konference på Christiansborg, som rådgivningsfirmaet Alectia stod fadder til forleden.

Overborgmester Frank Jensen (S) bad regeringen om mulighed for at få flere penge til kommunerne til arbejdet med skybrudssikring, og miljøminister Ida Auken (SF) søsatte både et rejsehold om klimatilpasning og et interaktivt kort med mulighed for alle for at se, hvor havvandet vil stige i Danmark.

De Konservative ville have øgede muligheder for fradrag til private, der skybrudssikrer sig, og De Radikale luftede tanker om at gå museer og kulturskatte efter for at tjekke, om de er klar til at modstå næste skybrud.

Sådan ser overblikket ud, hvis man samler, hvad de forskellige politiske partier meldte ud med ved den skybrudspolitiske konference.

Grønne danske job

Der var dog også andre end partierne, der fik plads i debatten. Alectia’s adm. direktør, Jens Moberg, bidrager selv med en opsang til politikerne om at få øjnene op for, hvor store muligheder der er både for det offentlige og de private aktører i markedet, hvis Danmark bringer sig i førerposition, når det drejer sig om skybrudssikring.

Jens Mobergs pointe er, at hvis Danmark går forrest med de rigtige løsninger på skybrudsudfordringen, opnår vi samtidig en know-how og ekspertise, der kan eksporteres til udlandet og skabe grønne job i Danmark.

Det budskab vinder yderligere aktivitet efter, at Forsikring & Pension melder ud, at forsikringsselskaberne fremover vil differentiere kundernes præmie afhængigt af, hvordan de indretter sig i forhold til skybrudsrisikoen.

Kommet for at blive

Fra selve konferencen er den klare besked, at både de private virksomheder og det offentlige skal tage ansvar og arbejde sammen om at sikre de danske byer bedre mod de kommende skybrud.

- Vi skal være langt bedre forberedte end det senest var tilfældet i København den 2. juli 2011, hvor vandmasserne lammede hovedstaden i dagevis, lyder en af de mest slående konklusioner fra arrangementet.

- Den kommende tid vil ordet skybrudspolitik ganske givet dukke op igen – og forhåbentlig også før det næste skybrud rammer os. For ifølge DMI er det ikke er spørgsmål om, hvorvidt vi igen vil opleve voldsomme skybrud i Danmark. Det er udelukkende et spørgsmål om hvornår, lyder det afrundende fra Alectia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094