23948sdkhjf

København får ny S-station

Den gamle Enghave-station skal erstattes af ny S-station ved Carlsberg-bydelen
København kan se frem til en helt ny station på S-banen om nogle år, når den kommende nye bydel, Carlsberg Byen i Valby, får sin egen S-station.

Den nye S-station ved de gamle fabriksarealer på Carlsberg skal erstatte den nedslidte Enghave Station, der skal fjernes, hvorefter det gamle stationsareal skal ryddes og reetableres.

Den nye station ved Carlsberg skal placeres umiddelbart vest for Vesterfælledvej med adgange til den nye bydel og til Vesterfælledvej.

Stationsforpladsen bliver en del af en ny pladsdannelse, der skabes vedindgangen til Carlsberg Byen fra Vesterfælledvej. Planlægning og projektering af stationsforpladsen udføres i et naboprojekt, som omfatter udviklingen af det byggefelt, der grænser op mod den nye S-station.

Transportministeriet og Carlsberg planlægger endvidere en ny vejbro mellem Vigerslev Allé og Carlsberg Byen cirka 150 meter vest for Vesterfælledvej.

I dagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad udbyder Carlsberg Byen totalrådgivningen på den tekniske ingeniør- og arkitektrådgivning i forbindelse med udarbejdelse af projektforslaget, hovedprojektet og entrepriseudbuddet for stationsprojektet.

Stationsprojektet omfatter blandt andet en sidetrækning mod nord af det nordlige banespor over en strækning på godt 500 meter for at skabe plads til en ny perron.

Læs udbuddet under 'Udbud' i menuen til venstre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109