23948sdkhjf

Nødvendigt med økonomisk gulerod

Blandt deltagerne i mødet i Greve var direktøren for en lokal snedker/tømrervirksomhed, Niels Techen, bedre kendt af Licitationens læsere som formand for Dansk Håndværk og Håndværksrådet:

- Mødet er et interessant initiativ, da der ikke er tvivl om, at skal kunderne i centrum, kræver det et samarbejde mellem virksomhederne, kommunerne og videncentrene. Det bekymrer mig dog, når man begynder at ville lade virksomhederne løse opgaven alene. Det kan ikke lade sig gøre. Der skal nogle støtteordninger til, før boligejerne kommer ud af startblokkene og kan se incitamenter til at energirenovere. Men potentialet er stort, cirka 200 mia. kr. på landsplan, forklarer Niels Techen, der selv har sørget for, at en medarbejder i virksomheden har gennemgået en energivejlederuddannelse.

Niels Techen håber samtidig, at lokale energivejledere kan bane vej for, at energirenoveringsopgaverne løses af danske byggearbejdere og virksomheder og ikke østeuropæiske:

- Der er dog ingen tvivl om, at den enkelte boligejer vil se på den samlede økonomi, og så længe støtteordningerne er så begrænsede, vil mange vurdere, hvordan de kan få det lavet billigst muligt. Derfor er der ingen garanti for, at opgaven ikke udføres at østeuropæiske byggearbejdere på usle vilkår. Derfor er det vigtigt at rykke ved folks moral omkring at anvende virksomheder, der arbejder på lovlige vilkår, siger Niels Techen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094