23948sdkhjf

Aske og slagger bliver til cement

Dansk firma genbruger aske og slagger til nye cementprodukter
Aske og slagger kan med fordel gøre nytte i cementindustrien. Det danskejede, svenske firma, Honeycore i Lund, har for nylig gennem EU’s særlige innovationsprogram Eurostars fået 4,5 mio. kr. til at videreudvikle et projekt om cementplader i sammen med Teknologisk Institut og Smith Innovation.

Projektet kaldes Gaiaboard, og de særlige plader er geopolymercement, der består af brugt aske og slag.

- Gaiaboard giver mindst 50 procent lavere CO2-udslip og bruger 30 procent mindre energi. Desuden er den billigere, resistent mod fugt og skimmelsvamp og lettere at arbejde med end de organiske byggeplader, der er i markedet, siger adm. direktør i Honeycore Jacob Ursing til Politiken.

Han peger samtidig på, at cementprodukter er en af de hurtigst voksende CO2-kilder i verden, og nu er den tredjestørste enkeltkilde efter fossile brændsler og skovrydning.

Honeycore modtager flyveasken fra Nordvästra Skånes Renhålling, og her har Honeycore ligeledes mulighed for at skaffe yderligere fyldmateriale, for eksempel bundaske, glasfiberpulver, kværnet flamingo, gipspulver og andre ting, som ikke genanvendes i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094