23948sdkhjf

Indgå bredt forlig om almene renoveringer

Adm. direktør i Boligselskabernes Landsforening opfordrer regeringen til at indgå et bredt boligforlig, så Landsbyggefondens renoveringsramme kan forblive på det nuværende niveau
Regeringen bør udnytte muligheden for et bredt flertal om et nyt boligforlig.

Sådan lyder den klare opfordring fra adm. direktør i Boligselskabernes Landsforening (BL) Bent Madsen.

For at bruge Bent Madsens egne ord, så håber han på, at “fornuften sejrer til sidst" og regeringen udnytter muligheden for at lave en aftale om Landsbyggefondens renoveringsramme med de partier, som gerne vil være med.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad fortalte i går, så står både De Konservative, Dansk Folkeparti og SF klar til at indgå en aftale med regeringen, men det kræver, at renoveringsrammen får et løft i forhold til de årlige 2,785 mia. kroner, som regeringen har spillet ud med.

Men forhandlingerne er gået i hårdknude, og der er på nuværende tidspunkt ikke indkaldt til flere møder med forligskredsen.

- Når vi ser rundt, så har både borgmestre, Kommunernes Landsforening, LO og erhvervslivet meldt ud, at der skal satses på en høj renoveringsramme. Politisk er der bredt flertal, og det er derfor ærgerligt, hvis regeringen ikke griber den chance. Et højt renoveringsniveau gavner beskæftigelsen og gør de almene boliger bedre, siger Bent Madsen.

Giver regeringen sig ikke, vil det have store konsekvenser for den almene boligmasse, mener Bent Madsen.

- Allerede nu er der projekter, der har ventet i flere år. Hvis renoveringsrammen bliver så lav, som regeringen lægger op til, vil de projekter komme til at vente i mange år endnu. Det bliver bygningerne ikke bedre af og det kan medføre, at kvarterer bliver uattraktive, beboere flytter og man bliver fanget i en negativ spiral, siger han.

Hos BL har man ikke fået nogen officiel begrundelse for, hvorfor regeringen vil sætte renoveringsrammen ned. En frygt for overophedning af økonomien kan være en af forklaringerne på, at man holder igen, men den tror Bent Madsen ikke på.

- Vi har ikke hørt noget om, at overophedning skulle være et problem. Der er lavet en række vurderinger - blandt andet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som ikke peger på, at der er risiko for overophedning. Det er tværtimod sund fornuft at renovere, når økonomien gå trægt, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084