23948sdkhjf

Uddannelse i fremgang og lærepladser til alle

Flere end nogensinde uddanner sig som teknisk isolatør - og der er praktikplads til dem alle
Mens unge murere, tømrere og elektrikere for bare at nævne nogle fag slås om alt for få lærepladser, så kan en af byggeriets små erhvervsuddannelser præstere en vaskeægte succeshistorie med fremgang i antallet af lærlinge og samtidig praktikplads til hver og en.

Uddannelsen som teknisk isolatør oplever en søgning som aldrig nogensinde tidligere. I øjeblikket er 46 unge i gang med uddannelsen på EUC Nordvestsjælland i Audebo ved Holbæk.

Det er 50 procent flere end sidste år. Derudover er syv voksenlærlinge i gang på AMU-Syd i Kolding. Alle har praktikpladsaftaler.

Det er Byggeriets Uddannelser, der har opgjort de aktuelle tal. Her er man naturligvis tilfredse med udviklingen, der ser ud til at fortsætte, idet der allerede er otte unge, som begynder på uddannelsen til august.

- Fremgangen er uden tvivl en kombination af mange ting, siger uddannelseskonsulent Erik Knudsen fra Byggeriets Uddannelser.

- Fagets deltagelse i DM i Skills har helt klart åbenbaret uddannelsen for mange unge, og så tror jeg, der bliver lagt mærke til, at der ikke er arbejdsløshed men næsten garanti for job. Når det handler om praktikpladser betyder det meget, at EUC i Audebo har været dygtige til at matche lærlinge og virksomheder, og endelig oplever vi en branche med virksomheder, som efterspørger den uddannede arbejdskraft, siger Erik Knudsen.

Sejt træk giver bonus

Formanden for det faglige udvalg for isoleringsfaget Peter Pedersen, der repræsenterer Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening (DIB) i udvalget, mener, at det er et langt sejt træk, der er ved at give bonus.

- Isolatørfaget er jo ikke et gammelt håndværk som murer og tømrer, som enhver dreng og pige jo kender. Vi har derfor skullet arbejde hårdt på at gøre opmærksom på os selv, men der er noget, der tyder på, at det er ved at lykkes. Det begynder allerede med UU-vejlederne, som er blevet klædt bedre på, så de kan give de unge en ordentlig vejledning, inden de skal træffe deres uddannelsesvalg. Derudover tror jeg, at det har haft positiv betydning, at vi er blevet en del af DM i Skills og dermed kommer bredere ud til rigtigt mange unge mennesker. Det er et fremragende udstillingsvindue, siger Peter Pedersen.

- Men alfa og omega er jo, at der er virksomheder, som vil lave uddannelsesaftaler og efterfølgende ansætte de unge, og det er der, vi oplever, at virksomhederne kan se nødvendigheden i at have veluddannet arbejdskraft og derfor gerne både deltager i uddannelsen og siden efterspørger de faglærte.

Og endelig - nok så vigtigt - så er der arbejde derude. De unge bliver ikke ansat for deres blå øjnes skyld, men fordi der er brug for dem, og det vil der også være fremover ikke mindst med det øgede fokus på at spare på energien, siger Peter Pedersen.

Også på Facebook

Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening (DIB) tager også de sociale medier i brug for at markedsføre uddannelsen.

Man har således skabt et forum på Facebook under navnet Teknisk Isolering, hvor lærlinge og mestre, producenter, leverandører og tekniske skoler har mulighed for at kommunikere hurtigt på tværs af branchen.

Anne Mette Høiler fra DIB’s sekretariat oplyser, at gruppen har rundet 100 medlemmer og er åben for alle med interesse for isoleringsbranchen. Der kan blandt andet søges efter lærlinge eller lærepladser, formidles job eller skrives om kurser og events.

Teknisk isolatør

En teknisk isolatør arbejder blandt andet med isolering for kulde, varme, lyd og vibrationer.

I uddannelsen indgår arbejder med forskellige isolerings- og dækmaterialer, eksempelvis mineraluld og aluminiumsplader samt blandt andet opmåling og beregning af materialeforbrug.

Uddannelsen varer fra to år og ni måneder til tre år og tre måneder. Kun EUC Nordvestsjælland udbyder uddannelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087