23948sdkhjf

Vellykket grøn fusion er nu banket på plads

Fusionen mellem de to anlægsgartnerfirmaer OK Grøn Anlæg A/S med hovedsæde i Borup og Bent Nygaard Anlæg A/S med hovedsæde i Hasselager er stort set tilendebragt, og med succes, erklærer man fra direktionen i det sammenbragte selskab
De to direktører Ole Kjærgaard og Holger Hansen ærklærer overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad, at det var det helt rigtige, man foretog sig, da man besluttede at sammenlægge de to anlægsgartnerfirmaer for at skabe en ny og større enhed.

- Vi har i dag en oplevelse af langt større synlighed, og mere volumen, som gør at vi langt bedre kan trænge igennem. Vi rammer ganske vist også et område, hvor der er større konkurrence, men den er vi også i dag væbnet til at kunne håndtere, erklærer de samstemmende ved et lille kaffemøde i hovedafdelingen i Borup på Sjælland.

Selve fusionen blev fra starten planlagt rimeligt grundigt. Professionel hjælp udefra blev hentet ind for at være med til at gennemføre sammenlægningen i alle dets faser, og i dag er de to rigtig glade for at de tog den beslutning:

- Der er rigtig mange ting man overser, hvis man ikke har nogle øjne udefra, der ved hvordan den slags gennemføres. Det er ikke nogen billig affære at sammensmelte to virksomheder i denne størrelse, men det var tiden, og vi føler at det faktisk var det helt rette tidspunkt, vi fik det gjort på, siger Holger Hansen.

I to spor

Firmaet kørte faktisk en stor del af 2013 igennem i to spor rent adminsitrativt, mens der løbende blev arbejdet på at smelte både administration og produktion sammen. I dag træder synergierne meget mere tydeligt frem.

- Vi har helt bevidst ikke jagtet synergierne for synergiernes skyld. Vi har løbende vurderet de forskellige funktioner og så har vi taget beslutninger, således at det løbende er kommet til at fungere som en helhed. Der har været rigtigt mange harmoniseringer undervejs, og dem er vi heller ikke færdige med endnu, supplere den ordførende af de to, direktør Ole Kjærgaard.

- Faktisk er der ingen af medarbejderne, der er stoppet i processen, og det tager vi som en cadeaux. Det betyder jo, at folk trives i den nye organisation, siger de to.

Virksomheden kører i dag med fire hovedejere samt nogle få mindretalsaktionærer, og man lagde fra starten en konsekvent køreplan. Der har været en klar prioritering i den rækkefølge tingene skulle ske i.

- Vi har internt i ejerkredsen skullet gøre op med suverænitet på en lang række punkter. Det stiller store krav, fordi man er vant til bare at bestemme. Sådan kan det ikke være i en ny organisation, hvor der skal være en klar deling mellem ansvarsområderne. Det har været en udfordring, men vi har arbejdet seriøst med det, og vi føler, at det er lykkedes rigtigt godt, siger Ole Kjærgaard.

Det betyder således også, at Ole Kjærgaard, som er ordførende direktør, har anlæg som ansvarområde, mens Holger Hansen styrer økonomien og leder virksomheden på de mere indre linier. Således har man uddelegeret forskellige ansvarsområder.

Høj egenproduktion

Samlet beskæftiger OK Nygaard A/S 350-370 medarbejdere, og der er en meget høj grad af egenproduktion i virksomheden. Når der er meget travlt og anlægsarbejderne fylder, så anvendes i nogen grad underentreprenører, men det styres meget, så kvaliteten sikres. På driftsdelen er det primært egenproduktion.

- Vi er drevet af, at vi har foretaget en vækstbaseret fusion. Det er med ønsket om at vokse, at vi har gennemført det, og vort mål er at konkurrere så vidt muligt på andet end pris. Det vil sige arbejde udført til tiden og i en høj kvalitet, siger Ole Kjærgaard.

Blandt de største konkurrenter er virksomheder som Arkil, ISS, HedeDanmark og Grøn Vækst, hvor sidstnævnte arbejder primært på Sjælland og Fyn.

Konkurrence fra udland

- Men overordnet set løber vi med vores nuværende størrelse også ind i nogle udenlandske virksomheder, som beskæftiger sig med facility management, og der er flere både franske og tyske virksomheder, der gerne vil ind og konkurrere på det danske marked, siger Ole Kjærgaard.

- Men samtidig kan vi med vores nye organisation fastholde et langt bedre og langt mere kontinuerligt pres i markedet rent salgsmæssigt. Det gør os væsentligt mere professionelle, tilføjer han.

Virksomheden har ti afdelinger landet over, ordrebogen ser rimelig ud på driftssiden, mens der er endnu et stykke arbejde, der skal gøres på anlægssiden.

Vækstmålene kan også indebære opkøb, men det skal være fornuftigt og velovervejet, men det udelukkes ikke som en del af planen fremover.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094