23948sdkhjf

Vi når målet med akutjob

Dansk Byggeri tror på, man når det forventede antal jobåbninger til akutjob
Det giver ikke anledning til bekymring hos Dansk Byggeri, at en stribe af organisationens både store og mellemstore medlemsvirksomheder over for Licitationen - Byggeriets Dagblad fredag giver udtryk for, at de ikke agter at oprette særlige akutjob til ledige, der er i fare for at falde ud over dagpengesystemets kant.

- Jeg tror, at virksomhederne udtaler sig på et meget foreløbigt grundlag. Når det står klart, hvordan den ny ordning og akutjobbene skal administreres, så har virksomhederne et bedre grundlag at tage stilling på, og så både tror og håber jeg, at der bliver oprettet en lang række akutjob, siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri.

Rundspørgen i Licitationen afslørede, at virksomhederne alene går efter den bedst kvalificerede arbejdskraft, at de synes akutjob-ordningen lyder bureaukratisk, og at den økonomiske gulerod er for lille.

- Vi har gennem DA givet håndslag på at synliggøre 5.000 jobåbninger, som de langtidsledige får mulighed for at søge. Vi hverken kan eller vil forpligte virksomhederne til at foretrække den ene ansøger frem for den anden, men jeg tror på, at vi 1. juli næste år har fået synliggjort de 5.000 jobåbninger. I runde tal er byggeriets andel en tiendedel heraf, men man kan måske forestille sig - når vi nu går mod vinter og mindre beskæftigelse i byggeriet - at vi ikke kan nå hele vores andel, men at andre brancher så står for lidt flere jobåbninger. Der er 350.000 jobåbninger hvert halve år, så det vel ikke urimeligt at målrette 5.000 jobåbninger direkte til dem, der er i fare for at miste deres dagpenge, siger Peter Stenholm.

Smidig måde

Han understreger, at han forstår virksomhedernes bekymring for en bureaukratisk ordning med netopslag af ledige stillinger.

- Vi ved godt, at de fleste virksomheder ikke bruger internetbaserede jobopslag, som det kræves i forbindelse med akutjobbene, og det handler for os om at skabe en smidig og ubureaukratisk måde at gøre tingene på, så der ikke påføres virksomhederne ekstra omkostninger. Vi har dog endnu til gode at kunne fortælle virksomhederne, hvordan det hele strikkes sammen, for det ved vi ikke endnu, siger Peter Stenholm.

Beskæmmende

Formanden for landets malermestre kalder det beskæmmende at læse, at byggevirksomhederne alle over en kam afviser i det mindste at overveje at tage en langtidsledig, hvis de skal nyansætte.

- Men det siger måske noget om, at regeringen er på afveje med sin akutpakke, og at det ikke burde være arbejdsgiverpolitik at subsidiere arbejdspladser. Det havde givet mere mening at styrke væksten og den naturlige jobskabelse frem for at statssubsidiere private jobs, siger formand Per Vangekjær fra Danske Malermestre.

Han mener, at de ledige, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet til januar, bør hjælpes ad anden vej – eksempelvis ved en mere personlig sagsbehandling i a-kasserne og et tæt samarbejde mellem fagforening og arbejdsgivere, som det er tilfældet for de langtidsledige københavnske malere.

- Vi ser de langtidsledige som en ressource, som faget har en interesse i at værne om, siger Per Vangekjær.

3F’s forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen, opfordrer i et læserbrev i dagens avis byggevirksomhederne til at vise ansvar og være med til at løse en “alvorlig samfundsmæssig udfordring". Debat side 8
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105