23948sdkhjf

Oversvømmelser kan minimeres

De nuværende afløbssystemer er ofte ikke dimensionerede til klimaforandringerne
At kloakdæksler springer op ved kraftig regn, at veje og kældre bliver oversvømmet og nærliggende strande lukker for badende gæster, hvis vejret ellers var til det, på grund af sundhedsskadeligt spildevand i badevandet - det er mere ved at være normalen frem for et særsyn.

Det skyldes, at de nuværende afløbssystemer ikke er dimensionerede til de klimaforandringer, der giver flere – og længere – skybrud, end vi tidligere har været vant til.

Kunsten er derfor at finde løsninger, hvor man kan styre bortledningen af regnvandet i en grad, så man i videst mulige omfang undgår oversvømmelserne og overbelastninger af rensningsanlæg.

Minimere belastning

En af Danmarks førende specialister inden for fremstilling af rør og bassiner til bortledning af regn- og spildevand er KWH Pipe (Danmark) AS. Herfra lyder det, at rør, brønde og tanke i helt op til ø3500 mm kan rumme og bortlede helt enorme mængder vand – vand, som ellers ville belaste de bestående afløbssystemer.

Første del af processen er at minimere belastningen i bestående afløbssystemer, så oversvømmelser undgås.

Dét kan de store rør og regnvandsbassiner. Men på et tidspunkt skal det opmagasinerede vand ledes videre, og i den forbindelse gælder det også om at minimere belastningen i det øvrige afløbssystem. Med en vandregulator er det muligt selv at styre den hastighed hvormed det opmagasinerede vand skal ledes ud igen.

Kort fortalt drejer det sig om en slags dæmning eller sluse, hvormed man styrer mængden af vand der skal videre.

Derved sikrer man, at det opmagasinerede vand ikke uhæmmet bliver ledt videre, da dette også ville kunne medføre overløb eller oversvømmelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.106