23948sdkhjf

Drama om drift af grønne områder i Svendborg

Et stort drama udspiller sig i øjeblikket om en eventuel annullering af et stort udbud, som vil gøre det af med vej- og parkafdelingen i Svendborg Kommune
Forleden var en række af de lokale håndværksmestre og virksomheder samlet til et fyraftensmøde hos firmaet Jellebo Materiel i udkanten af Svendborg. Samme sted var en række af byrådspolitikerne mødt frem for at forklare baggrunden for et stort udbud af drift og vedligehold, Et udbud som et - tilsyneladende flertal nu på et kommende byrådsmøde ønsker at annullere, fordi en privat virksomhed, nemlig Skælskør Anlægsgartnere endte med at være det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Sagen er i korthed, at såfremt man tager konsekvensen af udbuddet og lader arbejdet gå til den private virksomhed, er man nødt til at lukke entreprenørafdelingen i Svendborg Kommune, fordi langt de fleste medarbejdere virksomhedsoverdrages til Skælskør Anlægsgartnere.

Gammel beslutning

I 2010 besluttede man i byrådet at konkurrenceudsætte store dele af funktionerne i Vej og park-afdelingen, og man lavede derfor et stort udbud efter alle gældende regler.

Der har løbende været debat om konkurrenceudsættelsen, og det kom nok lidt som et shock for dele af byrådet, at en privat virksomhed rent faktisk kunne konkurrere med kommunens egen afdeling. Prisen er i den samlede bedømmelse sat til 70 procent, mens andre forhold dækker de øvrige 30 procent. Og det var her, at forskellen skulle vise sig, for prismæssigt kunne kommunens egen afdeling jævnfør den kontrolpris, som man selv havde lagt ind, godt være med.

Men da alt blev gjort op, faldt det ud til Skælskør Anlægsgartners fordel, og her var man klar til at gå i gang med at løse opgaven. Og holdningen herfra var også klar under mødet. Mads Holmgaard fra firmaet sagde følgende:

- Jeg vil gerne rose kommunen for det fine arbejde, der er lagt i udbudsmaterialet, og det har været fint og håndterbart, sagde han. Men senere kom det så:

- Men nu sidder man altså her og har en diskussion, som man burde have haft i 2010, hvor man besluttede at gennemføre udbuddet. Det er meget ærgerligt, sagde han, og efter mødet bekræftede han overfor Licitationen, at man er i gang med at finde ud af, hvad man vil gøre, hvis kommumnen på sit næste byrådsmøde den 28. februar beslutter at annullere hele licitationen. Det kan betyde et sagsanlæg fra virksomheden.

Politisk hensyn

Teknisk udvalgsformand Flemming Madsen (S) begrunder overvejelserne med at man skal tage et politisk hensyn til det lokale erhvervsliv og ikke mindst også de medarbedjere, som er ansat i vej- og parkafdelingen.

- Juridisk set er vi lidt på gyngende grund, for vi kender ikke den fulde konsekvens af, at vi annullerer udbuddet. Det kan, kan måske ikke, føre til sagsanlæg, og vi må også erkende at det har kostet os 3,3 millioner kroner at udarbejde udbudsmaterialet, sagde han, men lagde samtidig vægt på, at der skal tages et hensyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109