23948sdkhjf

Ejby som ny erhvervsmagnet

Nu skal de danske erhvervsområder gøres attraktive. Tre teams til parallelkonkurrence i Ejby er udvalgt
Som kort omtalt i Licitationen i går har Glostrup Kommune og Realdania nu udvalgt tre teams til parallelkonkurrencen "Ejby – en urban lomme i forstaden", som er én af seks konkurrencer i det efterhånden meget omtalte udviklingsprojekt Fremtidens Forstæder.

De tre danske og internationale hold skal give bud på, hvordan fremtidens bæredygtige erhvervsområde ser ud.

Det sker i lyset af, at der i disse år foregår store forandringer i dansk erhvervsliv, som er under historisk pres i international konkurrence.

Virksomhedernes beliggenhed og fysiske rammer spiller derfor en afgørende rolle for deres udviklingsmuligheder og dermed konkurrenceevnen.

Glostrup Kommune og Realdania ønsker med arkitektkonkurrencen for Ejby Erhvervsområde at vise, hvordan man kan være på forkant med planlægningen, så erhvervsområderne i forstaden kan leve op til de krav fremtidens virksomheder ventes at stille til bymiljø, miljøforhold og trafikbetjening.

En kommende letbane langs Ring 3 får stop lige ud for erhvervsområdet, og området omkring letbanestationen bliver derfor et væsentligt fokuspunkt i konkurrencen. Ambitionen er, at Ejby Erhvervsområde - med området omkring letbanestationen som centrum - bliver et kraftcenter for hele det nordlige Glostrup.

Stor interesse

Konkurrencen har mødt stor interesse fra både nationale og internationale teams og 27 velkvalificerede teams har budt ind på at deltage. Ud af feltet har Glostrup Kommune og Realdania udvalgt Christensen & Co. Arkitekter, Entasis og Foster + Partners og 1:1 Arkitekter, der sammen med deres samarbejdspartnere nu går i gang med arbejdet.

Store forventninger

- Der er mange lignende erhvervsområder i forstaden, som bare venter på, at kunne suge til sig af den viden, som vi får gennemarbejdet med Ejby Erhvervsområde, mener borgmester John Engelhardt.

- En af de helt store udfordringer for Danmark er, at vores erhvervsområder bare skal være bedre, hvis vi skal kunne fastholde og tiltrække fremtidens virksomheder. Jeg har stor tiltro til, at de tre teams, med deres store palet af kompetencer og innovative vinkler, kan nyfortolke Ejby som Fremtidens Erhvervsområde på måder, som vi aldrig selv havde haft fantasi til.

Visionære bud ønskes

Astrid Bruus Thomsen, projektleder i Realdania, siger:

- Nu sætter vi fokus på, hvordan de store, klassiske erhvervsområder fra 1960’erne og 1970’erne kan transformeres til mere attraktive og bæredygtige bydele. Erhvervsområderne i forstæderne - i særdeleshed omkring København - har i de seneste år været underlagt en markant forandring fra produktionserhverv til videns- og serviceerhverv.Det er derfor vigtigt, at de store udlagte erhvervsområder geares til at kunne tiltrække disse nye arbejdspladser i forstæderne. Det er vigtigt, at transformationen af erhvervsområderne i forstæderne ikke blot bliver nye boligområder, men bliver bydele som kan sikre en bæredygtig lokalisering af erhverv tæt ved kollektive transportmuligheder.

Arkitektkonkurrencen afholdes som en parallelkonkurrence, der skydes i gang 6. marts 2012. Konkurrencen løber frem til juni, hvor vinderen offentliggøres 21. juni 2012 på Glostrup Rådhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093