23948sdkhjf

Stjernebesat førsteplads hos kassevogne

Der var ingen overraskelser i toppen af testfeltet. Mercedes løb igen af med sejren - i et stærkt felt af de nyeste udviklinger i otte kassevogne
Det er ikke hver dag, at der er mulighed for gennemføre en direkte sammenligning af nyudviklede kassevogne. Den slags sammenligninger som er helt normale i andre dele af bilsegmentet, herunder personvogne.

Men det er lykkedes at samle et felt, hvori markedets største varebiler, til almindeligt kørekort, er repræsenteret med de nyeste opdateringer til den test, som Mestertidende, der er Licitationens søsterblad, gennemførte for nylig.

Overrasker ikke

At Mercedes Benz også denne gang indtog førstepladsen er sådan set ingen overraskelse.

Derimod kan det kun opfattes som en overraskelse, at håndværker testteamet ikke vurderede Sprinters søster, VW Crafter, bedre end til en lidt isoleret fjerdeplads med 135 point.

Motormæssigt er der primært tale om maskiner der er godkendt med euro-5 miljøegenskaber.

“Gavnligt for miljøet", er netop hvad førstepladsen blandt andet dækker over i den aktuelle håndværkertest, hvori Mercedes-Benz Sprinter - med den tyske producents nyeste varebils drivline, trak det længste strå med 149 point.

Nærmeste konkurrent var den nyeste opdatering af Fords populære Transit, som blev tildelt 143 point.

Derudover sluttede det seneste skud på Iveco Daily stammen af i den øverste del af pointlisten med 142 point. Altså blev afgørelsen på den del af pointskalaen afgjort med en forskel på kun syv point.

Hvorvidt point differencerne mellem de resterende fire varebiler stemmer overens med vore læseres opfattelser, og om de pågældende varebilers specifikationer og testeteamets vurderinger er faldet i hak eller ikke med de opgivne listepriser, vil jeg overlade til Dem at afgøre.

Topmoderne biler

Til gengæld står jeg inde for, at det over en kam drejer sig om varebiler med topmoderne komfort, køreegenskaber og passiv/aktiv sikkerhedsniveauer, der intet lader stå tilbage for nutidens mest moderne personbiler i mellemprisklassen.

Et tydeligt bevis på, at testteamet ikke ligefrem var i gavehumør var, at af de maksimalt mulige 1.440 point nøjedes håndværkerne med at uddele en tilbageholdende mængde på 1.066 point.

Hård bedømmelse

Et andet bemærkelsesværdigt punkt var, at gruppetesten blev afgjort med kun 29 points forskel mellem nummer et og nummer otte. Med andre ord blev det et utroligt tæt opgør, som for anden gang har præget pointafgørelsen i en Mester Tidende gruppetests for varebiler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14