23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

SKOV - ODENSE: Odense by får inden for de næste år en kæmpe skov lige foran hoveddøren. Naturstyrelsen lancerer nu anlægget af en kæmpe bynær skov, der plantes på 222 hektar landbrugsjord i Elmelund lige vest for byen. Det svarer i areal til mere end 2.000 parcelhusgrunde, og det bliver den største skov i Odense Kommune.

Skoven skal beskytte byens vandforsyning mod forurening, og samtidig skal den give Odenses 190.000 indbyggere nye muligheder for at komme i skoven.

Anlægget af den nye skov går i gang næste år, og det er planen, at arbejdet vil være færdigt i 2015. Til den tid vil Naturstyrelsen have plantet træerne, lavet stier, vandhuller og sikret gode udsigter gennem det kuperede skovlandskab.

Den nye skov indgår i et fælles skovrejsningsprojekt på 650 ha, som finansieres af VandCenter Syd, Naturstyrelsen og Odense kommune.

region midtjylland

FRILÆGNING - AARHUS: Aarhus Kommune har i henhold til vandløbslovens kapitel 6 godkendt forslag til regulering og frilægning af Aarhus Å samt etablering af sluseanlæg og tærskel.

Formålet er at reducere risikoen for fremtidige oversvømmelser i Aarhus Midtby.

Projektet omfatter blandt andet anlæggelse af et sluseanlæg med tilhørende pumpestation i Aarhus Å umiddelbart vest for den eksisterende banebro ved Mindet. Desuden skal den nederste strækning af Aarhus Å fra åbnes fra Mindebrogade, og der skal anlægges en tærskel med fauna- og kanopassage ved udløb i havnebassinet.

Godkendelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af ansøgeren samt visse klageberettigede organisationer. Klagen skal være Natur og Miljø i hænde senest den 14. marts.

VEJARBEJDE - HOLSTEBRO: Holstebro Kommune har modtaget en ansøgning om omlægning af en del af den private fællesvej, Ormstrupvej. Der er tidligere givet tilladelse til omlægning af den sydligste del af den private fællesvej. Ejeren af Ormstrupvej 5 ønsker nu at omlægge yderligere en del af den private fællesvej, så vejen får et jævnt forløb fra syd mod nord.

Ansøger ønsker vejen omlagt for at højne trafiksikkerheden ved nærliggende ejendomme, og en omlægning vil give et bedre vejforløb, når den sydligste del af vejen omlægges.

Holstebro Kommune er parat til at imødekomme ansøgningen, men inden det sker, gennemføres en otte uger lang høring. Fristen for at komme med indsigelser udløber 4. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094