23948sdkhjf

Kræv sikkerhedsstillelse

At kræve sikkerhedsstillelse er ifølge Dansk Håndværk en af de måder, man som entreprenør kan sikre sig sine penge
Arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk, som har de små og mellemstore virksomheder som medlemmer, er stødt på problemstillingen, som retssagen mellem Entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen og konkursboet efter Brødrene Andersen drejer sig om.

- Det er en normal problemstilling i konkurssager, at når tingene begynder at brænde på, så sker der tit nogle underlige pengestrømme, som giver mistanke om forfordeling af kreditorer. Det er derfor man i konkursloven har nogle bestemmelser om, at man kan omstøde, hvis der sker en uberettiget forfordeling. Loven er til for ikke at stille nogle kreditorer bedre end andre, og det er der jo en vis rimelighed i, forklarer Morten Frihagen, chefjurist i Dansk Håndværk, som ikke kender til den konkrete sag.

Han fortæller, at det er en problemstilling, Dansk Håndværk støder på indimellem.

Sikkerhedsstillelse eller forudbetaling er vejen frem, hvis man som virksomhed vil sikre sig sine penge.

- Vi anbefaler vores medlemmer i disse tider at bede om at få en sikkerhedsstillelse ved arbejdets opstart. siger Morten Frihagen og fortsætter:

- At kræve forudbetaling - eventuelt for en del af beløbet - kan også være en mulighed, men det kan være svært at få forudbetaling. Set fra den anden side af bordet er der også risiko for, at underentreprenøren går konkurs. Forudbetalingen skal dog ske som en naturlig del af parternes aftale. Sker der forudbetaling umiddelbart inden konkursens indtræden, er der også risiko for omstødelse efter konkurslovens regler, hvis dispositionen ikke var ordinær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111