23948sdkhjf

Betonfirma klar til bygge-boom

Wewers bygger nyt betonværk og søger om at udvide betonproduktionen på et værk i Mårum
Wewers A/S, som stadig er en forholdsvis lille aktør inden for betonmarkedet, er i gang med at etablere et nyt betonværk i Greve, og samtidig har virksomheden søgt om tilladelse fra Gribskov Kommune til at udvide produktionen af færdigblandet beton fra 20.000 ton om året til 45.000 ton.

Virksomheden vil med det nye værk, som skal fungere som hovedværk, og med en øget produktion på Mårum-værket i Gribskov Kommune, være klar til at øge produktionen, hvis der pludselig skulle ske en stigende efterspørgsel.

Det er dog ikke en fyldt ordrebog, der er årsagen til, at virksomheden gerne vil udvide produktionen.

- Det går nogenlunde med ordrer, men det er ikke fordi, vi oplever en stigende efterspørgsel på beton, at vi nu bygger et nyt værk og vil øge produktionen i Mårum, siger Troels Lorentzen, produktionschef i Wewers A/S.

I stedet er det de dyre omkostninger, der er forbundet med fragt af betonen. Vi skal køre langt med betonen til de forskellige byggepladser, og ud over at det udleder en masse CO2, er det dyrt for os, siger han og fortsætter:

- Men det er da klart, at udvidelsen vil ruste os til, hvis der pludselig skulle komme et boom i byggebranchen. Hvis det skulle ske, vil vi gerne være i stand til at få en større andel af betonmarkedet.

Produktion stoppet

Gribskov Kommunes plan- og teknikudvalg skulle i tirsdags behandle ansøgningen fra Wewers om at hæve produktionsloftet på Mårum-værket, men udvalget valgte at udskyde beslutningen til engang i det nye år.

- Værket ligger i et landområde, og det er derfor ikke umiddelbart oplagt at hæve produktionsloftet. Hvis værket havde ligget i et industriområde, ville det have været lettere. Vi har derfor i udvalget besluttet os for at besøge værket og tale med Wewers om deres planer, inden vi tager den endelige beslutning, siger formand for Plan- og Teknikudvalget Børge Sørensen (SF).

Wewers stoppede i juli i år produktionen af færdigblandet beton på værket, fordi en så lille produktion ikke er rentabel.

- Der er en del faste udgifter forbundet med at drive et værk, og det kan derfor ikke betale sig for os at fortsætte produktionen, medmindre vi får lov til at producere mere beton. Vi håber, at kommunen godkender ansøgningen, så vi igen kan få gang i værket, siger Troels Lorentzen.

Wewers oprustning er ikke et udtryk for en generel tendens inden for betonbranchen.

- Der er meget stille i branchen og ikke den store optimisme. Vi forventer at gå ud af 2012 med en betonproduktion, der ligger omkring fem procent lavere end i 2011, siger Anette Berrig, chefkonsulent i Dansk Byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078