23948sdkhjf

Lovforslag om få penge til byfornyelse

Med en række nye tiltag vil by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) give kommunerne bedre muligheder for byfornyelse. Men de økonomiske rammer er så små, at det ikke batter, mener Dansk Byggeri
Med et nyt lovforslag vil minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), skabe bedre boligsociale rammer på land og i by.

Lovforslaget, der blev fremsat i sidste uge, indeholder en række tiltag, der skal give landets kommuner øgede muligheder for byfornyelse. Samtidig forlænger ministeren puljen til landsbyfornyelse.

Med lovforslaget bliver den årlige udgiftsramme til områdefornyelse forhøjet fra 60 mio. kroner til 80 mio. kroner. De små og mindre byer bliver på forhånd tildelt 20 mio. kroner, mens de større byer tildeles 30 mio. kroner. Midlerne til byfornyelse i områderne fastholdes på 40 mio. kroner.

Derudover får kommunerne ny mulighed for støtte til opkøb og nedrivning af tomme erhvervsejendomme i byer med over 3.000 og under 10.000 indbyggere.

Forslaget indeholder også nye muligheder for at kommunerne kan stille garanti for byggelån.

Sløje tider

Isoleret set er lovforslaget fornuftigt, man de små puljer batter ikke, mener cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg.

- Inden for de økonomiske rammer, der er på byfornyelsesområdet, er det meget fornuftigt. Der er med lovforslaget fokus på, at få byfornyelsesindsatsen bredt ud på de mindre byer - og det er tiltrængt. Men de økonomiske rammer er små, siger han.

Bo Sandberg mener desuden, at de små puljer er med til at tegne et billede af en regering, der ikke vægter renovering.

- Vi har en situation, hvor der er en nedadgående pil i forhold til Landsbyggefonden, Boligjobordningen udløber og byfornyelsesområdet har i mange år været på vågeblus. Så det samlede billede er, at renoveringen af vores bygningsmasse går sløje tider i møde. Det er ærgerligt - dels for branchen og dels for samfundet, fordi det går ud over nationalformuen, siger han.

Lovforslaget finansieres inden for den eksisterende ramme til byfornyelse og giver således hverken anledning til statslige eller kommunale merudgifter. Såfremt lovforslaget vedtages, vil det træde i kraft den 1. januar 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078