23948sdkhjf

Randers svømmeøkonomi fik rejsegilde – ikke rivegilde

Trods kritiske røster fra nogle byrådsmedlemmer tror Randers fortsat på sin alternative finansiering af ‘Randers Water & Wellness’
Mens Randers spændt venter på åbningen i starten af 2015 af 6.700 kvm svømmebad hos ‘Randers Water & Wellness’, så er det økonomiske rivegilde udeblevet.

I stedet er glæden over rejsegildet fra fredag den 11. april i behold. Randers Water & Wellness er fortsat Danmarks første og største offentlige-private partnerskab, OPP, i kultur- og fritidsområdet. (Kun en mindre skolehal i Gribskov er også i et OPP).

- Vi har gode erfaringer med samarbejdet om OPP-projektet. Vi vil bestemt se i samme retning, hvis lignende projekter dukker op i fremtiden, siger Randers" borgmester Claus Omann Jensen til Licitationen.

Randers får et 50 meter bassin, et morskabsområde, Danmarks to længste vandrutsjebaner, varmtvandsbassin og Danmarks største saunahave. "Danmarks mest moderne svømmebad", kalder direktør for projektudvikleren Gribskov Gruppen A/S, Anders Skak, byggeriet. Anders Skak er tillige en del af arkitektfirmaet 3xSkak.

Lejer for 12 mio.

Regnestykket går op fordi Randers forpligter sig til at købe et antal timer mod at Gribskov Gruppen A/S opfører bygningen og står for drift; eventuelt via anden driftsoperatør.

Finansieringen af de 214 mio. kommer fra Arbejdernes Landsbank og LR-kredit. Parterne indgår en 30-årig kontrakt, hvor kommunen betaler 12 mio. årligt, for at foreninger, skoler, ældrecentre og handicappede kommer i bassinerne. Wellness og svømmebad bliver i de resterende timer drevet privat. Borgmester Claus Omann Jensen mener det bliver en styrke for Randers.

Fallitbo?

Men får han ret økonomisk set? I 2012 kaldte de radikale i kommunalbestyrelsen svømmebadet for et "fallitbo". Byrådsmedlem Mogens Nyholm skrev i Randers Amts Avis, at de var modstandere efter at have læst OPP partnerens regnskaber for Skak familien og Gribskov Gruppen. "Virksomhederne har negativ egenkapital, og de overlever kun ved gældsstiftelse," påpegede han.

I sig selv er det periodevis ikke usædvanligt for projektfirmaer. Men man skal hen efter 2015 for at vide, om Nyholm har ret i, at økonomien i svømmebadet ikke holder vand. Foreløbig viser 2013-regnskabet for Gribskov Gruppen A/S, at 2013 gav et positivt nettoresultat på 3,3 mio. kroner – mod minus 1,8 mio. og minus 1,7 mio. i 2012 og 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094