23948sdkhjf

Byggeprofil til kamp for en stærkere Øresundsregion

Efter seks år som statens byggeboss skal Finn Lauritzen nu tune samarbejdet mellem Danmark og Sverige
Efter seks år som statens regelvogter og guide inden for byggebranchen skal den tidligere direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, 55-årige Finn Lauritzen, nu til at fremme integrationen mellem Sverige og Danmark og sikre udviklingen af den såkaldte øresundsregion.

Han er hyret som direktør i selskabet Öresundskomiteen, der har som formål at sikre en bedre integration af de to lande, deres indbyggere og erhvervslivet.

Det overordnede formål er, at Øresundskomiteen skal arbejde for, at øresundsregionen bliver Europas mest konkurrencedygtige region.

Finn Lauritzen glæder sig til udfordringen, som, han er klar over, er stor.

- Selv om der en fast forbindelse med broen er Øresundsregionen ikke særligt godt integreret. Tværtimod. Der findes mange andre lande, som støder op til hinanden på tilsvarende måde, og som ikke har en bro, der har et bedre samarbejde end Danmark og Sverige. Men jeg tror, at tiden er moden til at ændre på det for alvor, siger Finn Lauritzen til Licitationen.

Han står nu i spidsen af en organisation, der har eksisteret siden 1993, hvis officielle formål er at gøre regionen til Europas mest konkurrencedygtige region.

Nyt netværk

Det første Finn Lauritzen vil gøre er at tale med alle mulige involverede personer, interesseorgansationer, og institutioner for at se, hvordan han optimalt kan nærme sig ambitionerne.

- Jeg ser frem til at udvikle et nyt netværk over Øresund og dermed bygge videre på mit gamle netværk af danske aktører inden for offentlige og private sektor og i organisationer, siger han.

Efter en succesrig tid på næsten 10 år som direktør i Konkurrencestyrelsen, blev han i 2006 huntet til Erhvervs- og Byggestyrelsen af daværende økonomiminister Bendt Bendtsen (K) til at rydde op i en branche, der ifølge ministeren var præget af for dyre byggevarer og for dyrt byggeri. Finn Lauritzen er 55 år og er uddannet cand. polit. Han har tre voksne og bor på Frederiksberg sammen med Bente Skovgaard Kristensen, der er kontorchef i kulturministeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094