23948sdkhjf

Vi flytter begge veje

De store politiske reformer har ikke været gode ved landdistrikterne, trods ministeriel charmeoffensiv
Det er en myte, at befolkningsstrømmene kun går fra land til by. De store byer som København, Aarhus og Aalborg bliver ganske vist større, men målrettede politiske initiativer er på vej for at gøre “vandkantsdanmark eller “forkantsdanmark" attraktivt.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S) har sammenlignet situationen med Københavns i 1990’erne, da hovedstaden var nødlidende og kun med statslige investeringer fik stoppet børnefamiliernes flugt mod forstæderne.

Ifølge regeringens seneste regional- og landdistriktspolitiske redegørelse er der tegn på, at folkevandringerne i dagens Danmark også bevæger sig ad andre veje: Både Sydfyn, Djursland, Sydsjælland og Viborg oplever befolkningsfremgang. Og det giver udfordringer for bygge- og anlægsbranchen. - Jeg er forsigtigt optimist med hensyn til væksten i yderområderne, også på byggeriets vegne, siger professor Jørgen Goul Andersen fra Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet. Han skynder sig dog at tilføje, at han sjældent har set så mange politiske reforminitiativer, der er gået landdistrikterne imod.

Også en anden forsker, professor mso Gunnar Haase Svendsen, Syddansk Universitet, har svært ved at dele ministerens optimisme:

- Et af problemerne er jo, at man har lukket mange offentlige arbejdspladser i yderområderne. Det er et uheldigt politisk signal at sende, eftersom det i forvejen står sløjt til med erhvervsudviklingen mange steder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094