23948sdkhjf

Center for partikelterapi skudt i gang

Kræftbehandlingscenter bliver meget speciel opgave - blandt andet med fire meter tykke betonvægge
Opgaven med at bygge et nyt nationalt center for partikelterapi ved Aarhus Universitetshospital i Skejby (DNU) er netop skudt i gang.

Opgaven er sendt i EU-udbud som totalentreprise i konkurrencepræget dialog.

Det 8.000 kvm store center bliver det eneste af sin slags i Danmark og vil i fremtiden tilbyde højt specialiseret kræftbehandling til kræftramte fra hele landet.

Når det vælges at udbyde opgaven i konkurrencepræget dialog, skyldes det ifølge DNU’s projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen, at der er tale om et meget specielt byggeri.

- Vi havde gode erfaringer med konkurrencepræget dialog ved udbuddet af psykiatrihospitalet som OPP, og det har også været nærliggende ved denne opgave at vælge denne udbudsform, fordi det er en meget speciel opgave. Betonvæggene skal således være fire meter tykke på grund af strålingsrisiko, og leverandøren af strålingsanlægget skal vælges først, fordi bygningen skal designes efter dette anlæg. Derfor er det vigtigt med en meget tidlig dialog mellem alle parter og et meget tæt samspil mellem entreprenør og leverandør, siger Frank Skriver Mikkelsen.

Udstyr det dyreste

Med byggeriet af det nye Dansk Center for Partikelterapi (DCPT) får en kommende totalentreprenør mulighed for at arbejde på et enestående projekt, som samtidig er en stor milepæl for kræftbehandlingen i Danmark.

Dansk Center for Partikelterapi etableres på en cirka 9.000 kvm stor byggegrund ved siden af Onkologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Centret vil blive udstyret med en protonaccelerator, tre behandlingsrum, forskningsfaciliteter og faciliteter for patienter, pårørende og klinisk personale.

Stor donation

Den samlede bevilling for partikelterapien er vurderet til cirka 800 mio. kroner. Heraf udgør byggeriets andel cirka 325 mio. kroner og protonudstyrsleverancen cirka 475 mio. kroner, hvoraf 250 mio. kroner er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Etableringen indgår som en del af byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) med en selvstændig økonomi og projektorganisation, der refererer til ledelsen i DNU.

Der er allerede disponeret et areal til placering af bygningen og igangsat projektering af byggemodning for partikelterapicentret. Byggemodningen planlægges udført under den eksisterende byggemodningsentreprise i DNU, så grunden er forberedt til funderingsarbejderne. Forventet byggestart for totalentreprisen er i fjerde kvartal 2015. Første del af bygningen vil stå færdig i slutningen af 2016, anden del et år senere.

Frank Skriver Mikkelsen forventer stor interesse fra udenlandske udførende med erfaring og kompetencer inden for tilsvarende komplekse byggerier. Enkelte forventeligt med direkte erfaring med de få udenlandske partikelterapianlæg, der allerede er opført eller er undervejs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11