Sammenhæng i politikken
Miljøtænkning skal nemlig ikke ses som et eller andet fjendtligt monster, men i langt højere grad som en ny forretningsmulighed. Ganske vist kræver det indsigt, viden og ikke mindst innovation og udvikling at komme denne vej, men det er sådan set den eneste farbare vej.
Nu er byggesektoren i forvejen på enkelte områder kendt for at være med fremme, for eksempel når det gælder om at genbruge byggematerialer, men det kan gøres meget bedre og meget mere effektivt.
Der rejses kritik af, at miljøpolitikken ikke overrasker. Det er for så vidt ikke miljøpolitikken, der skal overraske, men de resultater, der kan skabes på baggrund af en velfungerende miljøpolitik. Det handler ikke om at opfinde den dybe tallerken igen, men om at samle holdningerne, og bevidstgøre medlemmer og samfundet i øvrigt omkring den gældende miljøpolitik, altså den retning, som byggebranchen ønsker det skal gå.
Dansk Byggeris miljøpolitik supplerer på nogle områder den lovgivning, som Miljøministeriet selv er ved at gennemgå, og det er, som det også kommenteres andetsteds i avisen i dag, ærgerligt, at man i Miljøministeriet ikke vælger at medtage de tanker, der er i Dansk Byggeris miljøpolitik, for på den måde kunne man opnå en langt bedre sammenhængskraft.
Men det er positivt, at byggeriet selv tager handsken op og går i gang. Dermed åbnes der muligheder for nye forretningsområder og miljøtiltag i byggerier, genbrug og måske også kommende tiltag fra regeringens side, når det gælder om at understøtte erhvervslivets muligheder.
Blot er det meget vigtigt, at der ikke bare bliver tale om nye administrative byrder, men reelle tiltag, der både fremmer forretningen og miljøet. Her tænkes blandt på den mulighed, der ligger i en miljøvenlig BoligJobordning.