Universitet får nye kvm til jurister og teologer
B. Nygaard Sørensen har vundet råhusentreprisen på et byggeprojekt på København Universitet
B. Nygaard Sørensen har vundet råhusentreprisekontrakten, som lyder på 173 mio. kroner.
- Det underbygger den udmelding, vi kom med i forbindelse med vores seneste årsregnskab om, at vi ønsker at konsolidere vores rolle som specialist i råhusbyggeri, siger Søren Wendel Meyer, projekterings-, salgs- og marketingschef i B. Nygaard Sørensen.
Snart i gang
B. Nygaard Sørensen skal både bygge i højden og i bredden ud fra eksisterende bygningskonstruktioner, og arbejdet går snart i gang.
- Vi går i gang i slutningen af februar og skal blandt andet forstærke fundamenter som noget af det første, fortæller pladschef Klaus Peter Nielsen fra B. Nygaard Sørensen.
Han forventer, at byggeriet vil beskæftige omkring 70 til 80 personer gennemsnitligt i hele byggeperioden frem til sommeren 2015.
B. Nygaard Sørensen var sammen med Pihl & Søn de eneste prækvalificerede til opgaven, og Bygningsstyrelsen valgte at tage imod B. Nygaard Sørensens tilbud, selv om der ikke var nogen konkurrencesituation.
Bygningsstyrelsen oplyser til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at det i forhold til det samlede projekt var mest hensigtsmæssigt at gå videre med råhusentreprisen.
Brug for mere plads
Det er blandt andet et behov for mere plads, der er årsagen til, at fakulteterne nu flytter til Amager.
- Vi vil gerne have et stort campusområde i stedet for små enheder rundt omkring i byen. Derudover var der eksempelvis ikke mulighed for at udvide på de nuværende adresser. På Det Juridiske Fakultet er der kommet flere studerende, så der mangler undervisningsplads, fortæller Suzanne Søderberg, som er byggechef på Københavns Universitet.
Ifølge den nuværende tidsplan forventer de to fakulteter at kunne flytte ind i det nye byggeri på KUA i sommeren 2016. De nuværende adresser er lejemål og vil blive opsagt.
Udviklingen med at gå fra små enheder til centrale enheder giver ifølge Suzanne Søderberg flere fordele.
- Ud over at optimere driften forventer vi, at undervisningsmiljøet får et løft, og at der bliver skabt en synergieffekt særligt socialt, fordi de studerende på tværs af uddannelserne møder hinanden på eksempelvis torvet og i kantinen, siger hun.
Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects, mens EKJ Rådgivende Ingeniører og Balslev Rådgivende Ingeniører er ingeniører på projektet.