23948sdkhjf

Togfond skaber håb i yderområder

Togfonden betyder nye arbejdspladser og sparet tid for lokale virksomheder er håbet
Der var brede smil i landets yderområder, efter Togfonden blev en realitet i forgårs.

Aftalen mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten til 28,5 mia. kroner betyder nemlig både nye arbejdspladser og sparet rejsetid for lokale virksomheder og borgere, når de nye skinner for alvor bliver rullet ud de kommende år.

- Tænk på, at vi for eksempel kommer til at spare to timer på strækningen Thisted-København. Det er klart, at det gør vores lokalområde mere attraktivt at bosætte sig i, for lige pludselig er vi kommet tættere på ikke bare København, men også på andre større byer som for eksempel Esbjerg, hvor vi kommer til at spare 35 minutters transporttid. Og måske vil vi opleve en befolkningstilvækst efterhånden som jernbanenettet bliver opgraderet og rejsetiden forkortet, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen, der driver Tømrerfirmaet Niels Hansen ApS i Skive.

Regeringen lægger heller ikke skjul på, at kortere rejsetider forhåbentlig får flere til at bosætte sig i landets yderområder.

- For lokale kortere rejsetider gør det mere attraktivt at bosætte sig lige der, hvor man finder sig bedst hjemme – for eksempel ude på landet med højt til himlen – og det er godt for landdistrikterne, der får lettere ved både at skabe bosætning og tiltrække pendlere fra andre steder, lyder det i en udtalelse fra minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S).

Job til lokale firmaer

Dansk Byggeri har på forhånd vurderet, at Togfonden giver 32.000 arbejdspladser i løbet af de 10 år, hvor jernbanenettet skal udbygges.

Og disse jobs skal de lokale bygge- og anlægsvirksomheder have for øje, understreger formanden for de midt- og vestjyske byggevirksomheder.

- Der vil selvfølgelig være en del af vores lokale håndværkere og entreprenører, der er klar til at udføre det arbejde. I forvejen har vi virksomheder, der tager til Sjælland eller andre dele af landet og arbejder, og det vil selvfølgelig være oplagt for dem at byde ind på de arbejdsopgaver, som aftalen om Togfonden sætter i gang. Så vores lokale virksomheder skal holde øjne og ører åbne og være klar til at byde ind på arbejdet. Ekspertisen har de i hvert fald, fastslår Niels Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096