Finansiering til rockmuseum på plads
Byggeriet af Danmarks Rockmuseum i Musicon-bydelen kan nu gå i gang efter finansieringen er faldet på plads
Danmarks Rockmuseum skal sammen med Roskilde Festival styrke domkirkebyen som et kraftcenter for rytmisk musik, og det kommende museum er tiltænkt at fungere som en dynamo for byudviklingen på det gamle industriområde, der tidligere husede betonfabrikken Unicon.
Understøtte byudvikling
Rockmuseet er tegnet af det dansk/hollandske arkitektteam Cobe og MVRDV, som sidste år vandt arkitektkonkurrencen om udformningen af Rockmagneten, der samler Danmarks Rockmuseum, Roskilde Festival Højskole og hovedsædet for Roskilde Festival i tre markante byggerier på Musicon-grunden.
- Med udgangspunkt i netop festivalens engagerede ildsjæle vil museet understøtte byudviklingen i Roskilde og samtidig vise, hvordan tiloversblevne industrianlæg kan indgå i en helt ny planlægning, siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler.
Rockmagneten indeholder også et bydelshus, og der bliver plads til både scene, samlingslokaler og café.
Sammen med Roskilde Festival vil rockmuseet kunne medvirke til et aktivt byliv også de 351 dage om året, hvor der ikke er festival i byen.
- Vi er virkelig glade for, at vi nu kan gå i gang med at bygge en ny type museum. Det kommer til at være tilgængeligt døgnet rundt med interaktive skærme i vinduerne og digitale udstillinger. Et museum der vil afspejle, at rytmisk musik er et globalt sprog for ung-dommen, siger museumsdirektør Frank Birkebæk fra Roskilde Museum, hvorunder rockmuseet hører.
Færdigt i 2014
Den samlede projektøkonomi for Danmarks Rockmuseum er 120 mio. kr.
Heraf bidrager Realdania med 16 mio. kr., Roskilde Kommune med 57 mio. kr., Arbejdsmarkedets Feriefond med 40 mio. kr., Bikubenfonden med tre mio. kr. og Foreningen Roskilde Festival, Tuborg-fondet, Egmont Fonden og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond med samlet fire mio. kr.
Byggeriet står efter planen færdigt i 2014.