23948sdkhjf

Mindre virksomheder skaber arbejdspladser

Fra 2002 til 2008 skabte MMV’erne 78.500 job - flere end fire gange så mange som de store virksomheder
Virksomheder med færre end 100 medarbejdere, de såkaldte MMV’er (mindre og mellemstore virksomheder, red.), er ifølge DI "bærende kræfter i dansk erhvervsliv".

Det ses med al tydelighed, hvis man kigger på, hvordan antallet af skabte job ser ud hos henholdsvis MMV’er og store virksomheder.

Fra 2002 til 2008 skabte MMV’erne 78.500 job - flere end fire gange så mange som de store virksomheder.

DI’s chef for MMV og Entrepreneurship, Thomas Møller Sørensen, mener, at tallene viser, hvorfor det er så vigtigt, at politikerne forsøger at skabe gode rammer for MMV’erne:

Presset indtjening

- Analysen er en god reminder til politikere og andre beslutningstagere om, at det er de mindre virksomheder, der skaber de fleste nye arbejdspladser. Det er godt at blive mindet om i en situation, hvor mange mindre virksomheder er pressede på indtjeningen, siger Thomas Møller Sørensen.

Derfor ærgrer det også Thomas Møller Sørensen, at regeringen har brugt sin første tid på at implementere en række nye regler og love, som hverken gavner MMV’erne eller de store virksomheder.

– På den ene side har vi i statsministerens nytårstale hørt, at regeringen er særlig opmærksom på især de mindre danske virksomheders konkurrenceevne. På den anden side må vi konstatere, at vi har fået en finanslov med flere afgifter og byrder, der direkte påvirker de mindre virksomheders konkurrenceevne, siger Thomas Møller Sørensen.

Højere krav

I øvrigt viser en undersøgelse, som analyseinstituttet You-Gov har foretaget for ugebrevet A4, at faglærte job har lavstatus i danskernes bevidsthed. Meget bekymrende er det, at det først og fremmest er de unge, som nedvurderer faglærte uddannelser.

Den tendens vækker bekymring hos DI’s erhvervspolitiske chef Lone Folmer Berthelsen:

- De faglærte betyder alt i forhold til at bevare Danmark som et velstående videns- og produktionssamfund. Vi kan ikke leve af viden i sig selv - vi har brug for de faglærte, for at kunne omsætte ideer til virkelighed, siger Lone Folmer Berthelsen og henviser til en DI-undersøgelse, som viser, at to trediedele af DI’s medlemmer giver udtryk for, at dygtige faglærte har stor betydning for deres muligheder for at skabe vækst, samtidig med at samme andel af DI’s medlemmer forventer at stille stadigt højere krav til de faglærte i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094