23948sdkhjf

Region Midtjylland skal have ny råstofplan

Region Midtjylland sikrer råstoffer til at bygge veje og hospitaler i en årrække
Den regionale råstofplan for Region Midtjylland, der skal sikre tilstedeværelsen af de nødvendige mængder af fortrinsvis sand og grus i de kommende år, er under opdatering og sendes nu i offentlig høring indtil 21. marts.

Sidste år havde regionen drøftelser med kommunerne, råstofbranchen, organisationer og borgere, og det resulterede i flere end 200 bemærkninger og forslag til ændringer. Siden er planen blevet rettet til og er nu altså klar til offentlighedsfasen.

- Vi er rigtig glade for den store interesse, vi er blevet mødt med, og for de mange konstruktive idéer, vi har fået hidtil. Det vil vi gerne takke for. Nu ser vi frem til at få en god debat om planforslaget, siger Gert Schou (A), der er formand for det Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Svære valg

Råstofplanen fastlægger, hvor der i Region Midtjylland kan gives tilladelse til at indvinde regionens naturgivne råstoffer - dvs. sand, grus, sten, kvartssand, ler, moler, plastisk ler, tørv og kalk.

Gert Schou understreger, at regionsrådet med det foreliggende forslag har tilstræbt både at varetage råstofinteressen og tage hensyn til natur og miljø:

- Visse steder har det været nogle svære valg. Det er råstofplanen, som kommer til at styre, hvor der i de kommende år kan udvindes råstoffer. Det gælder hovedsagelig sand, grus og sten, men den midtjyske undergrund rummer desuden råstoffer som ler, moler, plastisk ler, tørv og kalk. Planen udpeger områder, hvor der i de kommende år kan indvindes råstoffer, og derefter er det op til private lodsejere og råstofbranchen selv at aftale en eventuel indvinding. Råstofferne bruges blandt andet til fremstilling af mursten og tagsten samt til anlæg af veje og byggeri, forklarer Gert Schou.

Høringen kører frem til 21. marts 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204