23948sdkhjf

Afgift skal reducere belastning

I en redegørelse til Folketingets Finansudvalg erkender den ansvarlige minister, at den nye forsyningssikkerhedsafgift er skalkeskjul for lempelse til industrien finansieret af forbrugerne
Det er utroligt, hvordan opfindsomheden blandt politikere og embedsmænd kan blomstre, når det gælder om at finde på navne til nye afgifter, der skal skjule over for vælgerne, hvad afgiften reelt dækker over.

Det gælder således også den nye "forsyningssikkerhedsafgift" som forligspartierne bag den nye energiaftale er enedes om. Det gælder således både Socialdemokratiet, Venstre, SF, De Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale.

Lempelse

Klima- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard skriver således i et svar til Folketingets Finansudvalg, at en lempelse i energiafgifterne for procesindustrivirksomheder skal finansieres af "forsyningssikkerhedsafgiften:

- Med energiaftalen er der aftalt en lempelse af energiafgifterne på el og brændsel til proces på godt 500 mio.kr. som umiddelbar provenuvirkning i 2020. Lempelsen finansieres via forsyningssikkerhedsafgiften. Lempelsen indfases gradvist frem mod 2020 parallelt med den øvrige finansiering af energiaftalen, oplyser ministeren blandt andet og fortsætter:

- Procesenergilempelsen indføres med henblik på at afskærme det private erhvervsliv fra afgiftsfinansieringen af aftalens energipolitiske initiativer. Lempelsen skal således ses i lyset af den belastning af det private erhvervsliv som forsyningssikkerhedsafgiften giver anledning til. Lempelsen sikrer, at den umiddelbare belastning af det private erhverv under ét fra forsyningssikkerhedsafgiften og procesenergilempelsen reduceres til 75 mio. kr. i 2020.

Det noteres i øvrigt, at "der er nogen usikkerhed forbundet med fordelingsvirkningen".

Konklusionen må altså være, at "forsyningsikkerhedsafgiften" INTET har med "forsyningssikkerhed" at gøre, men alene er skabt til at finansiere en økonomisk lettelse for nogle industrivirksomheder finansieret af forbrugerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078