Ledige håndværkere fra hele landet satser på Femern
3F får allerede nu mange henvendelser på job, selv om projektets start har lange udsigter
Interessen er overvældende på trods af, at det har lange udsigter, før der kommer reel Femern-beskæftigelse, fortæller 3F.
- Der er rigtig mange primært inden for bygge og anlæg, men også andre, der skriver sig op til forskellige slags job, og dette viser, at folk er rigtig sultne efter at få et job. Og de kommer uden tvivl, selv om Femern-byggeriet ikke er lige om hjørnet, siger Jørgen Erik Kozak Nielsen der er formand for 3F Midtlolland.
Forsinket?
Sidste uge kom det frem i Lolland Falster Folketidende, at selve byggeriet af sænketunnelen med start først i 2014 kan risikere yderligere en forsinkelse grundet tysk administration op til et år.
Femern A/S bekræfter over for Licitationen, at tidstabellen er udfordret, som de siger det, hvilket er den eneste kommentar, de vil af med.
Hos 3F Midtlolland ærgrer formand Jørgen Erik Kozak Nielsen sig over en mulig udskydelse, men er dog fortrøstningsfuld, da der sker rigtig meget inden for bygge og anlæg i hele regionen.
Formanden mener dog stadig, at Femern bliver den helt store jobbooster, og det gælder om at være klar fagligt, og derfor 3F da også ude i god tid.
For en uge siden søsatte fagforeningen hjemmesiden www.jobfemern.dk, hvor håndværkere og andre kan skrive sig op til, at de ønsker et job på den kommende Femern-forbindelse.
De kan skrive sig op inden for seks forskellige brancher; bygge- og anlæg, industri, det offentlige område, det grønne område, transport og privat service.
Og allerede efter en uge har 97 personer hvoraf mange er arbejdsløse, skrevet sig på.
De næsten 100 håndværkere og andre er fra hele lande fra Thy til Falster. Og de er klar til at rykke ud.
Jørgen Erik Kozak Nielsen fra 3F er overrasket over den store interesse.
Han er overbevist om, at i hvert fald både Lolland og Falster bliver støvsuget for byggearbejdskraft, men det gælder om at være vågen.
- Det her er en historisk mulighed for, at vi kan få hele regionen i gang på beskæftigelsessiden, men det gælder om at få opgraderet alle - både de arbejdsløse inden for bygge og anlæg med eksempelvis forskallings- og jernbindingskurser, men også andre fagområder og kontanthjælpsmodtagere skal efteruddannes, så de lever op til faglige udfordringer. Alle skal være klædt på, når projektet går i gang, siger Jørgen Erik Kozak Nielsen.
I øjeblikket er der omkring 400 ledige bygge- og anlægsarbejdere på Lolland og Falster, vurderer han.
Han forventer, at alle nok skal få et job.
Han er dog en smule bekymret for, at der vil være udenlandske eller danske firmaer, der vil hyre udlændinge til meget lav løn, men lige nu er han optimist på regionens vegne.