23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

HOLBÆK: De Radikale i Holbæk holder fast i, at de foretrækker opførelsen af en ny Holbæk Arena ikke langt fra Kunsthøjskolen frem for at bygge om og til ved de eksisterende idrætsanlæg i Holbæk, skriver Sjællandske.

Derfor stemmer de også for det videre arbejde med arenaen, når den kommer på byrådets dagsorden i dag.

Idéen om arenaen kom fra en række af Holbæks større idrætsforeninger. De nuværende idrætsanlæg i kommunen er meget nedslidte og utidssvarende. Det gælder både badmintonhallen, stadionhallen og ikke mindst byens svømmehal.

NYKØBING FALSTER: Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har vedtaget lokalplan 169 endeligt. Det er den lokalplan, der gør byggeriet af den nye byskole Sophieskolen på Poul Martin Møllersvej i bydelen Nørrebro i Nykøbing Falster mulig.

Skolen skal fungere som en tre-sporet skole fra 0-9 klasse med tilknyttet 10. klasse. På længere sigt kan skolen udvides til fem spor, såfremt dette måtte blive nødvendigt.

Byggeriet skal udover skole også kunne anvendes til en række fritidsaktiviteter, udenfor skolens normale åbningstid. Området har tidligere været anvendt til institutionsformål.

En del af bygningerne vil blive revet ned for at gøre plads til det nye skolebyggeri. Der skal også en byrådsgodkendelse i hus, inden planerne kan føres ud i livet.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Kommune har modtaget en forespørgsel om muligheden for at etablere en dagligvareforretning på hjørnet af Vennelundsvej og Vennesla- parken.

Odder Kommune har udlagt et andet område ved Vestermarken som en mulig beliggenhed for en dagvareforretning, men der har ikke hidtil været interesse fra relevante firmaer for at opføre en forretning her.

På et byrådsmøde i sidste måned var der positiv stemning i forhold til forespørgslen til en forretning ved Vennelundsvej/Venneslaparken. Alle partier tilkendegav, at det er en udmærket ide, og at forslaget bør komme i offentlig høring, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Det er Odder Kommune, der ejer området, som i øjeblikket er udlagt som rekreativt område. Det vil derfor kræve dels en ændring af kommuneplanen, dels en ny lokalplan for området, inden forretningen kan etableres.

Inden denne planlægning kan gå i gang, skal der dog afholdes en såkaldt ‘for-offentlighedsfase", hvor borgerne har mulighed for at kommentere forslaget.

Denne for-offentlighedsfase vil være på 21 dage fra forslagets annoncering, hvilket vil ske snarest.

AARHUS: På et borgermøde for nylig mødte et forslag fra Aarhus Kommune om et nyt byggeri på massiv modstand fra beboerne, skriver Aarhus Stiftstidende.

Emnet var et planlagt byggeri af seks punkthuse i tre etager bygget oven på en knap seks meter høj parkeringsetage på den smalle, gamle DSB-grund på Skovvejen efter Østbanegården og et rødt pakhus.

Grunden er lukket inde mellem på den ene side Risskovstien og på den anden side jernbanen.

Bag byggeprojektet står selskabet Langelinieparken 3 A/S.

Borgerne er især kritiske over for højden på byggeriet. Først et næsten seks meter højt parkeringsdæk og derefter tre etager boliger på 12 meter. Det giver en samlet byggehøjde på 18 meter. Dermed vil det blive småt med udsynet fra de eksisterende rækkehuse og etageejendomme på Skovvejen.

Lokalplanen for det 7.000 kvm store byggeprojekt var i høring frem til 19. marts, og nu er det så op til politikerne at tage stilling til indsigelser og protester. Først efter sommerferien lander lokalplanforslaget på politikernes bord til endelig godkendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109