23948sdkhjf

En rigtig arbejdsplads er den rette jobtræning

Arkitektforeningen bakker op om nyt initiativ til at få nyuddannede arkitekter på jobkurs
Byggeriets virksomheder har en stor interesse i at nyansatte hurtigt vil være i stand til at geare sig ind på hverdagen og dens krav til samarbejde og afleveringsfrister.

Derfor er flere arkitektfirmaer, ingeniører og entreprenører - med Jørgen Skielboe fra rådgivervirksomheden Bascon i spidsen - gået sammen om initiativet Next Step, der, som ArkByg skrev fredag, skal hjælpe nyuddannede arkitekter nærmere arbejdsmarkedet.

Kort fortalt stiller virksomhederne en kontorplads til rådighed, hvorfra de nye arkitekter kan arbejde med deres egne projekter, mens de får faglig sparring, udvidet deres netværk og bliver en del af den virksomhedskultur, der er på stedet.

Fagligt ajour

Anette Blegvad er vicedirektør og leder af Arkitektforeningens afdeling for politik og analyse. Hun ser initiativet som en god mulighed for at give de nyuddannede et skub i den rigtige retning.

- Arkitektforeningen har tidligt været involveret i Next Step-idéen. Det er bestemt en god idé at lade de ledige få en plads, hvor de kan arbejde med deres egne projekter i et fagligt miljø. Det er vigtigt at holde sig fagligt ajour og på omgangshøjde, mens man er ledig og en plads på en tegnestue er bedre end alverdens aktiveringskurser, endsige hjemme alene hos sig selv, siger Annette Blegvad til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tegnestuen JJW Arkitekter, ingeniør- og arkitektvirksomheden Bascon og entreprenørfirmaet MT Højgaard er foreløbigt med i ordningen, der er udviklet i samarbejde med Akademikernes A-kasse, Forbundet Arkitekter og Designere samt Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

- Samtidig kan man udnytte eventuelt ledige stole og borde hos rådgiverne, som desværre kan have rigelig plads i nedgangstiderne, så det er en absolut win-win situation, siger Annette Blegvad, og tilføjer, at de ledige naturligvis ikke må tage arbejde fra fastansatte.

- Det ville være at ødelægge dette fine initiativ, som Next Step er, fastslår hun.

Videre ud i faget

Tilføjelsen er tilsyneladende også på sin plads, idet Arkitektforeningen og Arkitektforbundet tidligere har været på banen med kritik af forholdene på visse tegnestuer, hvor de seneste års forøgede afleveringskrav ved konkurrencer og generelt pressede honorarer har betydet flere og flere studerende på tegnestuerne; angiveligt uundværlig arbejdskraft i forbindelse med for eksempel konkurrencer.

Next Step-modellen er imidlertid anderledes i sin opbygning og sigte:

- Vi har valgt Next Step fordi vi gerne deltager i udviklingen af vores kommende kolleger. Vi har netop haft to arkitekter hos os. Formålet er at komme fra arbejdsløshed og videre ud i faget, siger Katja Viltoft, medindehaver hos JJW.

- Det, at de kom ind et professionelt miljø og oplevede dagligdagen hos os, har muligvis været med til at skubbe deres personlige processer i gang. På den baggrund vil vi igen tilbyde pladser til to, der har brug for professionelle omgivelser. Hvis projektet bliver en slags foderbræt, hvor forskellige kommer forbi og bliver sendt videre ud i arbejdslivet, er det en kæmpe succes, tilføjer hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094