Anlægsnyt
TRAFIK - ODDER: Odder Byråd besluttede forleden, hvordan årets pulje på 360.000 kroner til trafiksikkerhedsprojekter skal anvendes. Pengene vil blive brugt på etablering af en hævet flade på Alrøvej/Aakjærvej ved Falling by, en hævet flade på Rudevej i Saksild, to dobbelte forsætninger på Lundevej samt til indkøb af en flytbar fartmåler.
REGION HOVEDSTADEN
KUNSTGRÆS - KØBENHAVN: Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har godkendt et forslag om at etablere en syv-mands kunstgræsbane i Vanløse Idrætspark.
Kultur- og Fritidsforvaltningen anmoder Københavns Ejendomme om at begynde en byggesag. Når der er udarbejdet et projekt, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen fremlægge en udmøntningsindstilling.
STRAND - VEDBÆK: Miljø- og teknikudvalget i Rudersdal Kommune besluttede forleden at genetablere og fremtidssikre Vedbæk Nordstrand, som blev ødelagt, da stormen Bodil rasede i december i sidste år. Genetableringen består blandt andet af en høfde, der anlægges i den nordlige del af stranden som kystbeskyttelse. Derudover renoveres strand og plæneareal med stier, så der bliver en sammenhæng mellem havnen, Nordstranden og Sydstranden.
Allerede nu fyldes nyt sand på stranden, så stranden er brugbar til badesæsonen. Derudover går der en høringsproces i gang med høfden, som det er planen at anlægge til efterårssæsonen. Kommunen iværksætter samtidig en nøjere kortlægning af kystsikring langs hele strandstrækningen for at vurdere det samlede renoveringsbehov.
ROSTADION - BAGSVÆRD: Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Københavns Kommune og Team Danmark er gået sammen om et forslag til, hvordan det nuværende rostadion på Bagsværd Sø kan udvikles til at være en attraktiv og moderne ramme omkring rosporten, og politikerne i de tre kommuner skal nu tage stilling til, om der skal søges fondsmidler til udviklingen af Danmarks Rostadion. Team Danmarks bestyrelse har allerede givet sin opbakning til projektet på deres seneste møde.
Rostadion på Bagsværd Sø er Danmarks nationalstadion for roning, kano og kajak og er i dagligdagen hjemsted for den nationale elite. Robanerne og de fysiske rammer omkring lever dog ikke op til nutidens behov. I forslaget lægges der op til, at udviklingen af idrætsfaciliteterne skal ske med respekt for den smukke natur i området og til glæde for de mange brugere af de rekreative arealer på og omkring Bagsværd Sø.
VAND - FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommunalbestyrelse har godkendt VandPlus-projektet, der planlægges gennemført i Lindevangsparken og på Sløjfen.
Frederiksberg Kommune har fået tilsagn om 3,3 mio. kroner i fondsstøtte til at realisere et klimatilpasningsprojekt i Lindevangsparken og byrummet Sløjfen. Projektets formål er at demonstrere, hvordan klimatilpasningstiltag kan kombineres med rekreative formål og samtidig højne kvaliteten af byens uderum med multifunktioner til leg og læring.
Projektforslaget er resultatet af et samarbejde mellem VandPlus-sekretariatet, Frederiksberg Forsyning, Lindevangskolen, Den bemandede legeplads i Lindevangsparken, Frederiksberg Boligfond, By- og Miljøområdet samt input fra kommunens borgers. VandPlus-sekretariatet består af Realdania, Naturstyrelsen og Lokale- og Anlægsfonden, og de har godkendt det foreliggende projektforslag.
Projektets hovedidéen består i at afkoble og føre tag- og regnvand fra nærliggende tagflader og veje ind i parken, hvor det kan tilbageholdes og nedsive fremfor at overbelaste de omkringliggende kloakker ved ekstrem nedbør.
Der foregår lige nu en prækvalifikation af de firmaer, som skal byde på opgaven, og anlægsarbejderne ventes gennemført inden årets udgang.