23948sdkhjf

- Kunderne kommer nok ikke for at genere os…

Ole S. Hansen satsede alt undtagen hunden for fire år siden – nu henter Trade-Line to lastbiltræk rør og brønde hjem fra Polen hver dag
Finanskrisen var på sit højeste, da Ole Schack Hansen kvittede sit faste job som entrepriseleder hos en entreprenør og vendte tilbage til rør-branchen. Noget af en satsning. Som han selv forklarer:

- Det eneste, der ikke var pantsat, hvis det gik galt – var hunden.

Familien Hansen har stadig hunden. Og virksomheden Trade-Line, som forsyner danske entreprenører, kloakmestre og andre rør-folk med afløb, udskillere, støbejernskarme og –dæksler, højvandslukker, rottespærer og ikke mindst rør, brønde og fittings i alle afskygninger. To lastbiltræk med rør og brønde fra Polen ruller ind hos Trade-Line i Gørding mellem Esbjerg og Kolding – hver dag. Hver uge kommer to træk med dræn og kabelrør fra Letland.

Det er faktisk gået ganske godt med det fritidsfirma, som Ole S. Hansen startede i 2008.

- Vi går ud fra, at kunderne ikke kommer for at genere os. De har opgaver og ind imellem problemer, som vi gerne skal hjælpe dem med at løse. Vi samarbejder med kunderne om at få projekter til at lykkes.

Skal tilføres værdi

- Hvis det hele bare handlede om at købe nogle varer ind og sælge dem videre til en lidt højere pris, så kunne det være lige meget. Hvis man ikke tilfører varen en værdi, har man ingen berettigelse. Den ekstra værdi kan ligge i leveringen, i lagerføring eller i mange andre ting, der betyder noget for kunden. Når vi byder på et projekt, er vi ofte dyrere end vore konkurrenter. Men vi har det hele med. Vore kunder skal ikke bruge tid på selv af læsse af fra eksportbiler. Vi sørger for, at rørene ligger, hvor de skal bruges, forklarer Ole S. Hansen.

Egentlig havde Ole S. Hansen vinket endegyldigt farvel til det med rør og brønde.

- Bortset fra en kloakmestereksamen, har jeg ikke rigtig nogen uddannelse. Jeg fik job hos en entreprenør som 18-årig og blev formand, da jeg var 21. Da min ryg begyndte at slå knuder, kom jeg til en grossist i rør-branchen. I 2005 blev firmaet så overtaget af en stor koncern. Det var ikke rigtig noget for mig, så jeg sagde op og fik i stedet job som entrepriseleder hos en entreprenør. Samtidig besluttede jeg, at jeg aldrig skulle have med rør at gøre mere, fortæller Ole S. Hansen med et bredt grin.

Den holdt jo altså heller ikke i længden.

- Nogle gamle skiderikker begyndte at ringe til mig og spørge, om jeg ikke kunne skaffe nogle rør. Det var nogle folk, jeg havde leveret til tidligere, da jeg var ansat i rør-firmaet, beretter rør-manden i Gørding.

Han kendte jo branchen, og der kunne vel ikke ske noget ved at hjælpe nogle gamle kunder og samtidig have en lille fritidsbeskæftigelse…

Startede med leje

I 2008 lejede Ole S. Hansen sig ind i lokalerne fra den lokale foderstofforening, som var gået konkurs.

- To lokale bønder havde købt foderstoffen og brugte den til opbevaring af deres eget korn. Jeg lejede 400 kvm, så jeg havde lidt lagerplads til rør og andet. I 2009 lejede jeg lidt mere. Og i 2010 endnu mere. Så det endte med, at landmændene rykkede ud, og 1. januar 2012 købte jeg de 4600 kvm bygninger på 11.000 kvm grund, fortæller Ole S. Hansen.

For kort tid siden købte han så også en naboejendom, som tilfører yderligere 1900 kvm under tag.

- Vi har asfalt overalt, og logistikmæssigt er det helt perfekt. Når jeg sætter mig ned i en stille stund og tænker på, hvad der er sket, er det egentlig fantastisk, hvad vi har bygget op på så kort tid, funderer Ole S. Hansen.

For Trade-Line gælder det om at hjælpe kunderne så hurtigt og effektivt som muligt. Derfor sørger Ole S. Hansen for konstant at have lagerreolerne plastret solidt til. Derfor de to lastbiltræk med rør og brønde fra Polen hver eneste dag.

- Vi har et tæt samarbejde med producenten Kaczmarek i Polen, som er en gigant inden for rør og brønde. Tyske leverandører forsyner os med faskiner og andet til regnvandsbehandling, og dræn og kabelrør kommer fra Letland. Vi har gjort det til et speciale at være med også på de store størrelser i rør. Op til 2,40 meter i diameter er lagervarer i vores XXL-program, som starter ved 1,20 meter og springer med 20 centimeter op til de 2,40 meter.

Trade-Line har eget værksted, som klarer specialløsninger i plastsvejsning. Men det eksisterende værksted er ikke stort nok, så Ole S. Hansen lægger nu an til at lave et større værksted i den nytilkøbte naboejendom.

- Kunderne kommer til os med problemer, som de gerne vil have os til at løse. Derfor satser vi hårdt på at levere specialløsninger fra dag til dag. Problemerne opstår altid pludseligt. Så skal de også løses hurtigt. Kunden skal ikke vente to-tre uger på noget, vi kan ordne på en dag, fastslår Ole S. Hansen.

Støbejern fra Kina

Materialerne PP, PVC og PE dominerer produktkataloget fra den sydvestjyske leverandør. Men der ligger også masser af produkter i støbejern klar til at køre ud til levering fra Gørding. Trade-Lines specialkatalog over støbejern er på 28 tætfyldte sider, og virksomheden modtager omkring 100 containere fra støberiet i Kina om året.

- Kineserne støber brøndkarme, dæksler og riste til os i vore egne forme. Blandt andet får vi produceret såvel flade riste og kuppelriste i 800 millimeter. Vi kan jo lige gå godt indstille os på mere monsterregn fremover, og til monsterregn skal man have nogle riste, der kan tage fra. Vi er de eneste, der har tre-punkts låse på 600 og 800 millimeter dæksler. På vores nye model med hængsel har vi lavet helt ny karm og helt nyt hængsel. Karmen er konstrueret, så den ikke synker ned i asfalten, men låser sig fast og kan klare ekstrem trafik, fortæller Ole S. Hansen.

- Vi har fast en mand gående på støberiet i Kina for at tjekke kvaliteten hele vejen igennem processen. Tillige er vi på audit i Kina to gange om året sammen med Kontrolrådet fra Norge. Det er dem, der i forvejen tester for de andre store producenter, og dermed er vi sikre på, at vore produkter bliver testet på samme niveau som konkurrenternes. Vi har nu aldrig fået varer fra Kina, der ikke var i orden. Men det er også vigtigt for os, at vi ikke får reklamationer, siger Trade-Lines indehaver.

- Vi har stadig nye ideer i støbeskeen. Verden forandrer sig jo hele tiden. Det skal produkterne så også gøre, siger han.

Blev nummer to

Ole S. Hansen var i øvrigt kun den anden, der kom fast på lønningslisten hos Trade-Line. Da han i 2010 kvittede jobbet som entrepriseleder hos en entreprenørvirksomhed, var hans kone, Birgitte, allerede på fuld tid. Hun er kontoruddannet, og i 2009 blev hun hjemme og tog tjansen med administration og lidt lager i gemalens fritidsgesjæft.

- Nu er vi 14 i alt. To af dem er chauffører på vore to lastbiler, som konstant kører rundt med leverancer til forhandler-kunder. Øvrige varer sender vi med fragtmænd. Når vi ansætter nye, er det vigtigt, at de kender branchen og varerne. De skal faktisk være udlært i kloakken. Så skal jeg nok lære dem at handle, siger Ole S. Hansen.

- Firmaet har taget rigtig meget tid i nogle år. Nu har vi nogle dygtige medarbejdere, der kan klare tingene, og som tager ansvar. Birgitte og jeg har lige været på ferie med vore tre børn for første gang i ganske lang tid. Og jeg har opdaget, at jeg godt kan undværes. Det er jo både lidt skræmmende og samtidig udmærket, siger Ole S. Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079