23948sdkhjf

Alarm og sikring går som varmt brød

Efterspørgslen på alarmsystemer til private og andre relaterede og supplerende sikringsmetoder til for eksempel byggepladser er i fremvækst, påpeger direktører
Det er blevet mere populært at sikre private hjem med alarmer, så tyve ikke løber af sted med stuens tv, fruens smykker og børnenes ipad. Det gælder ikke mindst i juletiden, hvor værdierne ofte er flere.

Sådan lyder beskeden fra Kasper Skov-Mikkelsen, direktør for SikkerhedsBranchen - Den Danske Brancheforening for Sikkerhed og Sikring.

- Det er et boomende marked. De seneste års høje indbrudstal og det fokus, der har været - ikke mindst fra pressens side - har fået flere private til at investere, siger han.

Kasper Skov-Mikkelsen fremhæver, at det især er parcelhusejere, der hiver penge op af lommen til alarmsystemer, og han tror på, at den udvikling er kommet for at blive.

- Vi har en klar forventning om, at markedet som minimum fortsætter på det nuværende niveau og nok nærmere stiger. Jeg tror, at det her er en snebold, der bliver ved med at rulle, siger han.

Bekræfter tendensen

Hos sikkerhedsvirksomheden G4S Security Services A/S kan virksomhedens kommerielle direktør, Morten Holck Jæger bekræfte tendensen.

- Vi mærker i høj grad også efterspørgslen. Fjerde kvartal er altid travl, og som det ser ud nu, så er vi 15 procent foran sammenlignet med sidste år, siger han.

Morten Holck Jæger tror også, at aktiviteten vil fortsætte med at stige, og han understreger, at forventningen er, at det vil ske med systemer, der fremover i højere grad supplerer de klassiske alarmer.

Det gælder for eksempel med muligheden for at styre temperaturen udefra, lukke håndværkere eller postmanden ind, uden at man selv er hjemme og så videre.

- Den automatisering af hjemmet er med til at drive, at flere bliver interesserede, siger han og peger på de unge huskøbere, som det segment, der driver markedet frem.

Og de er ikke kun interesserede i at sikre tingene. Personlig sikkerhed spiller også en stor rolle, uddyber han.

Mættet erhvervsliv

Mens flere og flere private efterspørger alarmer, er erhvervslivet mere mættet.

Som følge af sikkerhedsniveauer med faste krav fra forsikringsselskaberne har alt fra storcentre til håndværksvirksomheder i høj grad allerede anskaffet alarmerne, og her er det derfor i stedet andre relaterede og supplerende sikringsformer, som især er i fremvækst, beskriver såvel Kasper Skov-Mikkelsen som Morten Holck Jæger.

De peger blandt andet på en stigende efterspørgsel efter tv-overvågning, vagter og dna-mærkning af materiel.

- Vi ser en klar tendens til, at der for eksempel gøres mere for at sikre byggepladsen, som er hårdt ramt af svind. Her bliver der brugt betydelige ressourcer i forhold til for 10 år siden, siger Kasper Skov-Mikkelsen og fremhæver blandt andre MT Højgaard som en af de bygge- og anlægsentreprenører, der har meldt sig ind i kampen mod tyveri med blandt andet dna-mærkning.

Hos MT Højgaard bekræfter man arbejdet.

- Vi er ikke i tvivl om, at vi for en relativt beskeden investering opnår en stor præventiv effekt, når vi afmærker. Hvis det afværger bare ét tyveri, som ellers ville få en byggeplads til at stå stille en formiddag, er det en god investering, siger Helle Bro Krogen, direktør i MT Højgaard og påpeger, at det i snit koster seks kroner at afmærke en genstand.

Bred afmærkning

Hos MT Højgaard afmærker man alt fra kabler til kunstgenstande, computere og entreprenørmaskiner.

Og de er ikke alene. Henrik Olsen, direktør for Unisecure Aps, der har været med til at indføre mærkningen i Danmark understreger, at flere og flere vælger produktet til.

- Der er sket en eksplosion i interessen, og den ser vi kun stige, siger han.

MT Højgaard har været i gang med dna-mærkningen i godt et år, og inden for omkring 12 måneders tid regner de med, at alt vil være afmærket.

Ud over afmærkningen satser de også på aktiv videoovervågning, oplyser Helle Bro Krogen.

- Vi har valgt at have den aktive videoovervågning, fordi det virker mere afskrækkende, end hvis vi blot havde kameraer kørende. Det at blive anråbt får hurtigt folk til at løbe fra pladsen, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078