23948sdkhjf

Glas er arkitektens udstillingsvindue

Glas som arkitektonisk legetøj og som redskab til at skabe både smukke, lyse og brugbare bygninger. Det handler stor konference med mange ekspert-oplæg om
Kan det lade sig gøre at bøje glas? Og hvordan arbejder forskerne med at gøre glas mere bæredygtigt?

På mandag er det gennemsigtig dag i Fredericia. Og her vil deltagerne i arrangementet Glasdag 2014, der afholdes hos Taarpgaard A/S, f0rhåbentlig få svar på nogle af spørgsmålene.

Dagen byder på en række indlæg om innovativ arkitektur og byggeri med glas, og konferencen sætter blandt andet fokus på fremtidens såkaldte smartglas, lamineret glas og bøjet glas.

Visionære projekter

En række fagfolk med designteknisk baggrund kommer forbi, og arrangørerne fra Glasteknisk Forening, glasindustrien og Glarmesterlauget vil gøre deres til, at glas, og design med samme, kommer ud over rampen. Og ikke kun for en inderkreds.

En stor del af branchen vil have nytte og fornøjelse af at høre indlæggene om for eksempel Cricursa, en 85 år gammel virksomhed fra Barcelona, som excellerer i glasforædling og som leverer helt enestående specialglas til visionære projekter over hele verden.

Med det spanske indspark får tilhørerne et indblik i glasteknikker, der kan være med til at udvikle arkitekturen, glasfacaderne og glaskonstruktioner: Cricursa vil løfte sløret for, hvordan de udvikler glasdesigns med arkitekterne og en masse om teknikken der ligger bag, skriver glastekniskforening.dk i deres foromtale af mandagens mange indlæg.

Leg med farver

Ekspertise kombineret med effektivitet har også sikret BoGlas a/s i Brønderslev en position på det danske marked. Firmaet arbejder med avancerede produkter, fra alt i farver og glas med tryk, udsmykning og interiør til termoruder, værn og facader. Den nordjyske familieejede virksomhed blev grundlagt som glarmesterforretning tilbage i 1961 og beskæftiger i dag godt 60 medarbejdere.

Direktør Per Sørensen kommer og fortæller om fremstilling og anvendelsesmuligheder med lamineret glas.

Smarte glastyper

Dagen vil også stå i forskningens tegn og spørgsmål som udviklingen i glas, samt hvilke termiske, akustiske og optiske egenskaber, vi kan forvente af glasprodukter i fremtiden, vil blive belyst.

Hvordan arbejder forskningen med at gøre glas mere bæredygtigt og med at udvikle de såkaldte smarte glastyper?

Det vil Elin Søndergård, forsknings- og udviklings direktør for Saint-Gobain i Norden og Baltikum, fortælle mere om, og hun vil også sætte spot på trends og tendenser og give et indblik i fremtidens funktioner i glas.

Også kapaciteter som arkitekt Anders Tyrrestup, fra Aart Arkitekter, og arkitekt Erik Nobel vil kigge forbi. De vil tale om henholdsvis glas og glaskonstruktioner i fremtidens byggeri samt om den meget krævende inddækning af Jellingestenene, så de kunne bevares for eftertiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111