23948sdkhjf

Konservative vil have kommuner til at klimasikre lokalplaner

Kommuners klimasikring skal ensrettes med ny lovgivning, der sikrer mod stormfloder og oversvømmelse, mener K

Hundredårshændelser med stormfloder og oversvømmede byer vil ske hyppigere, og mange kommuner er ikke beredt til at beskytte byer og borgere mod vandet.

Derfor bør alle landets kommuner fremover indrette deres lokalplaner efter, at al nybygning og byfornyelse tager højde for klimasikring.

Det mener De Konservative, der mandag præsenterer et nyt klimasikringsudspil i forbindelse med en konference om samme emne på Christiansborg.

- Der skal konkret indrettes lokalplaner, så der kommer styr på, hvor vandstrømmene skal hen. Det kan ikke nytte noget, at vi lægger fliser helt tæt over alt, så der ikke kan trænge vand ned nogle steder, siger partiets formand Mona Juul.

Partiet har i den seneste tid udgivet flere politiske udspil om klimasikring, og denne gang vil partiet fokusere på kommunernes egen opgave og ansvar. Lovgivningen skal skærpes for alle kommunerne.

- Vi har tidligere sagt, at det er klogt at øge støttepuljerne til klimasikring. Nu siger vi, at det også er klogt at få tilrettet lovgivningen, så det er den samme på tværs af kommunerne, siger Mona Juul.

Det er særligt vigtigt op til efterårets kommunalvalg, at landets byråd er bevidste om, at hver enkel kommune må klimasikre sig bedre, lyder det fra Mona Juul.

- Jeg vil mene, at det her er en meget vigtig dagsorden i forhold til kommunalvalget, og jeg håber og tror derfor, at der kommer massivt pres fra det kommunalpolitiske om at få ensrettet reglerne for området.

I udspillet fra Konservative vil partiet have gennemført, at klimasikring er en del af kommunernes lokalplaner. Og hvis det kræver øgede investeringer, vil partiet give kommunerne undtagelse til at bryde anlægsloftet og øge udgifterne.

Ligeledes skal det være et krav til nybyggeri, at det kan modstå 100-årshændelser.

Partiet er endnu ikke fast besluttet på, hvorvidt den nye klimasikringsforpligtelse skal være et decideret krav til kommunerne, eller om det skal være en opfordring.

Det skal dialog med kommunerne være med til at afklare.

- Jeg synes, det vil være klogt, hvis vi får lavet lovgivning omkring det. Men jeg synes også, at det er fornuftigt, at vi har en dialog om, hvordan det skal gøres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089