23948sdkhjf

Skal fræse asfalt: Storentreprenør indgår ny rammeaftale med København

Københavns Kommune og NCC i en ny toårig aftale om asfaltfræsning som forberedelse til nye belægninger i fremtiden

Der skal over de næste to år fræses, fejes og bortskaffes affaldsmateriale på flere veje i Københavns Kommune, og det bliver storentreprenøren NCC, der kommer til at stå for arbejdet. Målet er at klargøre vejene til udlægning af ny belægning i de kommende år.

Det skriver den NCC i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at have vundet opgaven og ser frem til samarbejdet med Københavns Kommune. Vores ekspertise inden for fræsning dækker hele spektret af opgaver, og netop fræsning er et nicheområde, vi har stor erfaring med, siger Rune Ebsen, der er områdechef i NCC Industry, Asfalt & Fræsning Danmark.

Storentreprenøren lægger, efter eget udsagn, vægt på genbrug og energioptimering på entreprisen. Alle asfaltmaterialer, der affræses, sendes nemlig til NCC’s asfaltfabrik i Ejby på Vestfyn, hvor de genanvendes til produktion af ny asfalt. 

Kort om NCC

  • NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden med aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge og Finland.
  • Forretningen omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme.
  • I 2023 havde NCC-koncernen en omsætning på ca. 37,2 mia. kr. og 12.200 ansatte på tværs af alle divisioner.
  • NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.

Fabrikken forsyner hele hovedstadsområdet med asfalt og er designet til at håndtere produktion med høje genbrugsprocenter og minimere energiforbruget under produktionen, skriver entreprenøren.

Asfaltarbejdet i Københavns Kommune forventes udført fra april til oktober i de to år, aftalen løber. Entreprenøren er dog også åben for at varetage eventuelle opgaver i vintermånederne, skulle det blive nødvendigt.

Nyt kvartalsregnskab

Den nye aftale kommer i kølvandet på, at NCC fredag kunne præsentere en milliardomsætning i fremgang i Danmark. Det fik den svenske adm. direktør for koncernen Tomas Carlsson til at uddele store roser til det danske marked i Licitationen. 

- Vi er overordnet set rigtig tilfredse med den danske forretning. Markedet fortsætter blot med at vokse. Danmark er det klart bedste marked i hele Norden, sagde NCC-topchefen.

I NCC Danmarks generelle forretning er det byggeriet, der ligesom sidste år udgør en stor del af indtægtskilden, hvor det udgør 54 pct. af den samlede forretning, mens industriforretningen udgør 20 pct. og den infrastrukturelle del udgør 17 pct.

Den nye rammeaftale om asfaltfræsning i Københavns Kommune bogføres under industriforretningen.

NCC Danmark står samlet set for 22 pct. af den svenske koncerns nettoomsætning.

NCC
Q3 2024 Q3 2023
Alle tal i mio. SEK
Nettoomsætning 14.277 14.022
Ordreindgang 13.264 9.681
Ordrebeholdning 53.498 54.594
Resultat 472 621
Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078