23948sdkhjf

Havneselskab udvider med 600.000 nye kvadratmeter

Havneselskabet ADP A/S bygger nye bygninger til Taulov Dry Port, hvilket resulterer i et markant større areal til logistik på Fredericia Havn

Havnen i Fredericia får et logistikområde på i alt 1,5 mio. kvadratmeter. Det ligger fast efter Taulov Dry Port i en pressemeddelelse har annonceret, at der investeres i nye lager- og logistikfaciliteter på i alt 600.000 kvadratmeter. Selskabet er ejet af ADP, der igen er ejet af Nyborg Kommune og Fredericia Kommune, og indgår desuden i en jointventure-konstellation med pensionsgiganten PFA.

Ifølge pressemeddelelsen bliver området, der kaldes Hertugens Kvarter, med den nye udvidelse Danmarks største logistikcentrum i direkte sammenhæng med dybvandshavnen i Fredericia, motorvejs- og jernbanenet og i nær relation til lufthavnen i Billund. 

ADP oplyser ikke en konkret pris på projektet, men fortæller, at det realiseres gennem milliardinvesteringer.

Første samarbejde

Den nye udvidelse skal planmæssigt stå klar senest i 2035, og vurderingen er ifølge ADP, at den vil betyde cirka 600 yderligere stillinger i koncernen, der allerede har 9.000 fuldtidsstillinger. Taulov Dry Port er som et samarbejde mellem ADP og PFA det første offentlig-privat-samarbejde i den danske havnebranche.

Peter Morgan, der er ejendomschef i PFA, ser udvidelsen som en helt naturlig udvikling:

- Taulov Dry Port står rigtig stærkt i vores ejendomsportefølje, og nu udvider vi den position. Det gør vi, fordi fremtidsudsigterne i TDP er så stærke. Danmark er en eksport- og importnation, og man kommer ikke uden om, at aktiviteterne i Taulov altid vil spille en central rolle, siger han i pressemeddelelsen.

ADP forventer at kunne påbegynde udviklingen af Taulov Dry Port i løbet af 2026. Hele området kommer til at fylde 1,5 mio. kvadratmeter, heraf bliver 500.000 under tag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109