23948sdkhjf

Udskældte højhuse får forlænget tidsfrist

Bellahøjhusene i det nordvestlige København viste sig i 2022 at være dårligt brandsikrede. Fristen for at forstærke bygningerne er nu blevet forlænget

Fire højhuse på Bellahøj i København fik for to år siden konstateret problemer med brandsikkerheden. Derfor fik boligselskabet SAB en frist af Københavns Kommune til at få rettet op på problemet og forstærke bygningen inden 2025.

Men den frist er nu forlænget, og dermed kan beboerne i højhusene blive boende længere end forventet. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Den forlængede frist kommer ifølge lokalmediet på baggrund af en beslutning tidligere på året om at lade de i alt 10 udskældte højhuse nedrive og genopbygge i stedet for en renovering.

De oprindelige planer for en renovering blev kasseret, da prisen steg fra 436 mio. kr. til 2,6 mia. kr. De nye planer, altså en nedrivning og senere genopbygning af højhusene, vurderes nu at koste 1,8 mia. kroner.

Den oprindelige prisstigning kom ifølge KAB af, at asbesthåndtering, altanudskiftning og forstærkningen af bygningerne endte med at koste betydeligt mere end først anslået.

En længere affære

Bellahøjhusene har siden 2021 været objekt for stor omtale, da der i forbindelse med et renoveringsprojekt blev konstateret en overhængende nedstyrtningsfare i tilfælde af voldsomt vejr.

De mest udsatte af bygningerne er ifølge beregninger fra blandt andre Rambøll og Niras kun stabile ved vindhastighed på op til 13 m/s.

Under et informationsmøde for godt en måned siden, arrangeret af boligselskabet SAB og administrationsselskabet KAB, blev det præsenteret, at nedrivningen af de tre højeste af bygningerne er sat til at begynde i 2028.

Beboerne i de tre højeste bygninger flyttede ud og blev genhuset permanent for en måned siden for at leve op til et påbud fra Københavns Kommune om, at beboerne skulle være ude inden oktober 2024.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125