23948sdkhjf

Udvikler vil bygge 150 boliger i jysk vækstby

Ejendomsudvikleren Jonas Eichler ser potentiale i Silkeborg-forstad, men processen bliver lang

Landsbyen Linå, der er forstad til Silkeborg kan muligvis se frem til en voldsom udvidelse. Ejendomsudvikleren Jonas Eichler har nemlig ambitioner om at bygge 150 nye boliger i byen, der i dag huser omkring 550 indbyggere.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Udvikleren har udset sig et område på 20.000 kvadratmeter vest for landsbyen, men området er ikke udlagt i kommunalplanen - endnu. I samarbejde med Sweco Architects' byplanlægger Christian Dalmer har udvikleren nemlig udarbejdet en anmodning om at få området indlagt.

Byplanlæggeren understreger, at det er svært at sige præcis hvor mange boliger, projektet vil dreje sig om, men at 100-150 ville være et forsigtigt gæt. Det bliver dog først endeligt fastlagt i forbindelse med udarbejdelsen af en eventuel lokalplan.

Men først skal området altså godkendes som en del af kommunalplanen, så processen kan pludselig komme til at tage en del år. Det vurderes, at en tidshorisont på fem år er realistisk, hvis der er politisk interesse.

Stort potentiale

Området har tidligere været på tale til at blive indlemmet i lokalplanen, men det blev vurderet, at byens vækstpotentiale ikke var stort nok. Det har dog vist sig, at være forkert, da al udstykket jord i dag er bebygget eller undervejs. 

Den potentielle udvidelse af landsbyen taler ind i den tendens, der i de senere år har været, hvor børnefamilier i højere grad søger ud i forstaderne til de større byer. 

Christian Dalmer fra Sweco mener, at Linå har en del kvaliteter, der gør byen mere attraktiv end andre forstader.

- For folk fra Aarhus-siden ligger Linå på den 'rigtige' side af Silkeborg. Der er ikke langt til motorvejen, og der er samtidig et dejligt landskab omkring Linå. Så på den måde ligger Linå supergodt og har et stort potentiale, siger han til Midtjyllands Avis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094